Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BASF boekt verlies door afschrijvingen bij auto en luchtvaart

LUDWIGSHAFEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse chemieconcern BASF gaat gebukt onder de verminderde vraag in de auto- en luchtvaartindustrie. Het concern ziet zich genoodzaakt in het derde kwartaal een afschrijving van 2,8 miljard euro te doen. Daardoor zal BASF in de rode cijfers belanden.

Voor het derde kwartaal rekent BASF op een verlies van 2,2 miljard euro. Volgens het bedrijf is de bijzondere waardevermindering grotendeels veroorzaakt door zwakke prestaties bij Surface Technologies waar de auto- en luchtvaartdivisies onderdeel van uitmaken. Verder is er ook sprake van aanhoudend overaanbod van basischemicaliën. Dit zet de winstmarges onder druk.

Ook greep BASF in bij zijn divisie Agricultural Solutions waar het eveneens een afschrijving deed. Dit vanwege de maatregelen die het neemt om het productienetwerk te stroomlijnen.

De omzet van BASF zal met 5 procent zijn gedaald tot 13,8 miljard euro. In het slotkwartaal van dit jaar zal volgens het bedrijf sprake zijn van herstel. De onderneming verwacht de resultaten van het derde kwartaal te overtreffen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BASF

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

BASF

44,750 16 aug
+0,690 +1,57%
Premium

BASF laag gewaardeerd, maar risicovol

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links