Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street zoekt naar richting na koersval

Wall Street zoekt naar richting na koersval

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen lijken vrijdag verdeeld te gaan openen. De Dow-Jonesindex staat voor een lichte stijging na de stevige koersval van een dag eerder, terwijl voor de breed samengestelde S&P 500 en techbeurs Nasdaq opnieuw een rode opening in het verschiet lijkt te liggen. Beleggers reageren bovendien op het banenrapport van de Amerikaanse overheid dat meer duidelijkheid geeft over de mate van herstel van de Amerikaanse economie.

In augustus kwamen er volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid een kleine 1,4 miljoen nieuwe banen bij. Dat is een minder grote stijging dan een maand eerder, maar kwam ongeveer overeen met wat economen in doorsnee hadden verwacht.

De werkloosheid daalde tot 8,4 procent, van 10,2 procent in juli. Dat hoeft niet alleen maar goed nieuws te zijn, maar zou ook kunnen wijzen op een terugtrekken van Amerikanen van de arbeidsmarkt nu de kans op het vinden van een nieuwe baan minder groot is.

Tesla

Qua bedrijfsnieuws staat chipfabrikant Broadcom in de belangstelling na een beter dan verwachte kwartaalupdate. Niet alleen verkocht Broadcom meer chips aan de telecomsector en voor servers, maar ook verwacht de onderneming dat de vraag naar onderdelen voor smartphones weer sterk gaat toenemen.

Tesla lijkt weer voor een lagere opening te staan. De maker van elektrische auto's leverde in de voorbije drie dagen al meer dan 18 procent van zijn beurswaarde in.

Techreuzen

Ook wordt er scherp gekeken naar techreuzen als Apple, Microsoft, Google-moeder Alphabet en Amazon. Die bedrijven verloren een dag eerder stevig aan beurswaarde en trokken zo de graadmeters mee naar beneden. Chipbedrijven als Intel, Nvidia en Qualcomm leverden ook fors in.

Donderdag sloot de Dow-Jonesindex 2,8 procent lager tot 28.292,73 punten. De breed samengestelde S&P 500 werd 3,5 procent lager gezet op 3455,06 punten en techbeurs Nasdaq leverde 5 procent in tot 11.458,10 punten. Het was de sterkste daling voor de beursgraadmeters op één dag sinds juni. Daarmee kwam een einde aan een reeks winstdagen voor de Nasdaq en S&P 500 die nieuwe recordstanden hadden bereikt.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mrx77 4 september 2020 15:35
    Weet even niet wie dezekopjes bedenkt. Imderdaad wallstreet futures al hele dag dik in de plus.en let maatbop dat vanavond gehele verlies van gisteren vanavond ma slot van aex grotendeels wordt goedgemaakt en aex blijft weer achter en we stonden vppr de crash op 566 (alsnog 15 procent lager dan vorige top)...Het ziet er naar uit dat aex de spoor helemaal kwijt is...onze fondsen in de die laten paar dubbeltje en ecenten mutaties al grote percentages zien...kan ke nagaan over wat voor koersen wij hier hebben...nog zo verder op deze tour zijn ons financiele fds en rds pennystocks aan het worden...Hoe kunnen deze koersen nog ooit herstellen dalen met 50 procent betekent stijgen met 100 procent om naar de oude realistische koersen te gaan!!
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links