Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Warren Buffett neemt belangen in Japanse handelshuizen

Warren Buffett neemt belangen in Japanse handelshuizen

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse multimiljardair Warren Buffett heeft belangen genomen in de vijf grootste handelshuizen van Japan, met een totale waarde van meer dan 6 miljard dollar. Het gaat om de handelsfirma's Itochu, Marubeni, Mitsubishi, Mitsui en Sumitomo.

Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van Buffett, bezit nu meer dan 5 procent van die handelshuizen. De belangen werden opgebouwd in de afgelopen twaalf maanden via aankopen op de aandelenbeurs in Tokio. Het zijn investeringen voor de langere termijn, aldus Berkshire. Mogelijk kunnen de belangen worden vergroot tot 9,9 procent.

De handelshuizen zijn actief met de import van grondstoffen zoals olie en metaal en met bijvoorbeeld levensmiddelen en textiel. Ze spelen een belangrijke rol om Japan, de derde economie van de wereld, van de noodzakelijke grondstoffen te voorzien. Japan zelf heeft namelijk een gebrek aan veel grondstoffen en is dus afhankelijk van de import uit het buitenland.

Buffett vierde zondag zijn negentigste verjaardag en behoort tot de rijkste mensen ter wereld. Tot de investeringen van Berkshire behoren onder meer bedrijven als Coca-Cola, American Express en Apple.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links