Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine winsten bij opening Wall Street

Kleine winsten bij opening Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine winsten aan de handel begonnen. Beleggers kauwden na op de toespraak van de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell, die verklaarde dat de Federal Reserve een hogere mate van inflatie zal toestaan. Verder worden de beloftes van president Donald Trump bij een eventuele tweede termijn verwerkt.

De Dow-Jonesindex stond kort na aanvang 0,2 procent hoger op 28.554 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,3 procent tot 3494 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,6 procent tot 11.693 punten.

Powell verklaarde op het jaarlijkse symposium van de centrale bank in Jackson Hole in de staat Wyoming dat de Fed voortaan mikt op een inflatie in de Verenigde Staten die gemiddeld rond de 2 procent schommelt. Deze stap geeft meer ruimte voor de uitgifte van langetermijnleningen, die doorgaans gevoeliger zijn voor inflatie.

Trump

Trump zegt in zijn tweede termijn als president de belastingen te zullen verlagen. Ook zal hij 10 miljoen banen creëren in 10 maanden, het land veranderen in de "productiesupermacht van de wereld" en een einde maken aan de Amerikaanse afhankelijkheid van China.

Bij de bedrijven ging de aandacht onder meer uit naar Coca-Cola, dat in de eerste handelsminuten 1 procent aan waarde won. Het frisdrankconcern kondigde een vrijwillige vertrekregeling voor personeel aan als onderdeel van een strategisch plan. Hier kunnen naar verwachting 4000 medewerkers gebruik van maken. In eerste instantie gaat het om werknemers in de VS, Canada en Puerto Rico. Coca-Cola sluit ontslagen ook niet uit.

HP Inc noteerde 1 procent in de plus. De computerproducent heeft in het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht omdat de vraag naar bijvoorbeeld pc's en laptops flink toenam door het vele thuiswerken tijdens de coronacrisis.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links