Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Besi profiteert van hogere beurswaarde'

'Besi profiteert van hogere beurswaarde'

AMSTERDAM (AFN) - Chiptoeleverancier Besi heeft voor 150 miljoen euro aan converteerbare obligaties uitgegeven. Het bedrijf profiteert zo van de gestegen beurskoers en kan de gemiddelde rente op zijn schulden terugdringen, menen analisten van KBC Securities.

De opbrengst van de lening gaat Besi gebruiken om geavanceerde verpakkingstechnologieën verder te ontwikkelen en zijn Aziatische fabricage uit te breiden. Ook zou er geld kunnen gaan naar overnames en aandeleninkopen. De plaatsing van de converteerbare obligaties kan wel druk zetten op de aandelenkoers woensdag, menen de marktvorsers die een accumulate-advies geven met een koersdoel van 38 euro.

Analisten van ING wijzen erop dat de verklaring van Besi waar het de opbrengst voor wil gebruiken vergelijkbaar is aan de tekst die bij een vorige plaatsing gebruikt was. Zij denken dat Besi de 150 miljoen vooral voor kleine overnames willen gebruiken. ING heeft een buy-advies voor Besi en verhoogde op basis van de resultaten die dinsdag uit zijn gekomen zijn koersdoel met 5 euro naar 50 euro.

Het aandeel Besi stond woensdag rond 09.40 uur 2,1 procent in de min op 37,92 euro. Daarmee is het de grootste daler in de MidKap.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BESI

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. Allinvestor 29 juli 2020 11:04
  quote:

  Brogembank schreef op 29 juli 2020 10:36:


  Ok... Een convertible uitgeven om vervolgens (o.a.) eigen aandelen in te gaan kopen met de opbrengst....
  Kan iemand mij dit op rationele wijze uitleggen of heeft de schrijver van dit stukje geen flauw idee wat een convertible is??

  Als je eigen aandelen inkoopt <38 en je convertible heeft een strike van >40 zou het iet wat gunstig zijn niet? Maar lijkt mij beter om het geld in de business te steken voor toekomstige groei (organisch of door M&A).
 2. goeruh 29 juli 2020 11:11
  Doet toch iedereen. Eerst geld verdienen met je primaire business, en vervolgens schuiven met rechten en plichten om nog meer geld te maken.
  Sommigen hebben dit tot hogere kunst gebracht.
  Eline Musk heeft met Tesla(autoverkoop) nog niets verdiend en zie het voorlopig resultaat van het money-maker vliegwiel.
 3. forum rang 9 objectief 29 juli 2020 11:29
  quote:

  Brogembank schreef op 29 juli 2020 10:36:


  Ok... Een convertible uitgeven om vervolgens (o.a.) eigen aandelen in te gaan kopen met de opbrengst....
  Kan iemand mij dit op rationele wijze uitleggen of heeft de schrijver van dit stukje geen flauw idee wat een convertible is??


  Ja, dat is eenvoudig uit te leggen:

  Met de convertibele tegen 0,5 tot 1,2% lossen ze andere verplichtingen af en dat is uitermate gunstig voor het rendement in de komende jaren.
  (Waarom dan geen obligatielening? wel daarop is de rente ze een stuk hoger!!)

  Men wil de convertibles slechts kopen omdat er in de toekomst een waarschijnlijke gelegenheid tot omzetting in aandelen is, maar dat is wel tegen een koers van 43,51 (die is nu ca. 38). Voor de onderneming is uitbreiding van het aantal aandelen geen doel, maar ze gebruiken het hier in eigen belang.

  Conclusie: de schrijver weet drommels goed wat een convertibele is.
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

BE Semiconductor Industries 63,860 07 mei
+1,560
+2,50%
 

Trending

Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare