Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING gaat ook in Nederland besparen op externen

AMSTERDAM (AFN) - De kosten voor de inhuur van externe medewerkers bij ING in Nederland moeten tijdelijk met 20 procent omlaag. De ingreep is nodig om de bank door de coronacrisis te loodsen. Dat bevestigde ING na berichtgeving in Het Financieele Dagblad.

Naast het loonoffer, met een minimumtarief van 65 euro, verzoekt ING de flexibele schil dit jaar zeker vijf weken vakantie op te nemen. Ook voor het eigen welzijn. Verder is overwerken niet meer toegestaan. De werkweek wordt teruggebracht naar 36 uur. De maatregelen gelden niet voor uitzendkrachten. De tijdelijke tariefsverlaging is op zijn beurt niet van toepassing op zzp'ers.

Hoeveel euro's ING met de ingrepen bespaart, maakte de bank niet bekend. Volgens het FD gaat het mogelijk om tientallen miljoenen. In totaal werken er ongeveer 14.000 medewerkers bij ING Nederland in vaste dienst en ruim 5000 externe medewerkers. De tijdelijke maatregelen hebben betrekking op circa 2600 externen. Externen die zelf in loondienst zijn bij een detacheerder worden volgens ING in de regel niet persoonlijk geraakt door de maatregelen.

Bemiddelingsbureau's

Het loonoffer komt voor rekening van de bemiddelingsbureau's waarmee ING zaken doet. Nog niet bekend is of zij allemaal akkoord gaan. Ook is niet zeker of de kosten door de detacheerders worden doorgerekend. De meeste bureaus hebben zich volgens ING begripvol getoond voor de maatregelen en de door de bank gemaakte inhoudelijke overwegingen van de diverse maatregelen.

Ook in België wordt door ING bespaard op de inhuur van externen. De maatregelen in de nasleep van de coronacrisis hebben daar gevolgen voor zo'n 700 externe werknemers. Ondanks de ingreep is daarmee de vrees voor verdere besparingen bij de bank nog lang niet weggeëbd, klinkt het.

Lees over dit aandeel ook

  1. 29 apr Beursblik: Voorzichtig eerste kwartaal verwacht bij ING
  2. 01 feb Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 juni 2020 19:56
    "Tegelijkertijd is het zo dat je kunt verwachten dat in je in het tweede kwartaal extra voorzieningen moet nemen, maar dat is iets wat we allemaal nog moeten zien.”(DFT.nl)

    CEO Abn.

    "Nederlandse banken hebben sinds het begin van overheidsmaatregelen tegen het coronavirus aan 149.000 ondernemers en 31.000 consumenten hulp geboden, waarmee bij elkaar 15,2 miljard euro was gemoeid. Het grootste deel ging om uitstel van afbetalingen, maar ook om extra financiering aan duizenden bedrijven"
  2. [verwijderd] 18 juni 2020 12:40
    "Externen die zelf in loondienst zijn bij een detacheerder worden volgens ING in de regel niet persoonlijk geraakt door de maatregelen."

    Geldt dus wel degelijk voor uitzendkrachten, Lepre Chaun.

    En als ze bij Randstad in dienst zijn worden ze niet persoonlijk geraakt.

    Waarom niet: omdat Randstad ze gewoon door moet betalen.

    NIET GOED VOOR RANDSTAD
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

14,862 17:35
+0,032 +0,22%
Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links