Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Zwak kwartaal voor ASR'

'Zwak kwartaal voor ASR'

AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar ASR heeft een zwak eerste kwartaal gedraaid en de winstwaarschuwing voor dit jaar is verrassend. Dat meldde KBC Securities in een reactie op de handelsupdate van ASR over de coronacrisis.

Volgens KBC lijkt ASR daarmee een grotere impact te voelen van de crisis dan branchegenoten. De bank stelt wel dat de buffers sterk zijn, maar er blijft een mate van onzekerheid rond de verzekeraar. KBC wijst onder meer op het uitbreiden van marktaandeel door rivaal NN Group in Nederland. Verder blijft ASR volgens KBC een mogelijk overnamedoelwit al zal dit nog jaren kunnen duren. Het advies is hold, en het koersdoel gaat van 32 euro naar 30 euro.

ING ziet juist meer plussen dan minnen in het bericht van ASR. Volgens ING zijn de opmerkingen over de winstverwachting voor het gehele jaar een beetje wisselend op te vatten, maar wijst erop dat ASR als conservatief bekend staat. Het advies staat op buy, met een koersdoel van 44 euro.

Het aandeel ASR noteerde woensdag omstreeks 09.55 uur een min van 3 procent op 23,39 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASR Nederland

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. MarcoPolo89 20 mei 2020 11:34
    In 2018 was de eps 4.65. De kw verhouding bij ASR schommelt per kwartaal raportage tussen de 5 en 6 wat hier een bandbreedte geeft van 23.25 - 27.90. Lijkt mij dat de huidige koers wel redelijk terecht is voor de situatie op dit moment, maar dat er voor de middellange/lange termijn wel een leuke slag te maken valt. (mho, het koersdoel van ING slaat nergens op).
  2. Tester 2 20 mei 2020 12:11
    Zwak kwartaal staat als kop boven dit artikel. Volgens mij is dat iets te kort door de bocht. Heeft de schrijver het persbericht dat voorafgaand aan de AVA is gepubliceerd wel goed gelezen en daarbij de huidige marktomstandigheden in zijn achterhoofd gehouden? Ik denk van niet. Zelf blijven nadenken is hier toch weer de tip van vandaag.
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ASR Nederland 37,500 07 mei
+0,350
+0,94%
 

Trending

Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare