Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Groter verlies voor groeiend Ease2pay

ROTTERDAM (AFN) - Ease2pay maakte vorig jaar verdere groei door. Maar bij de beursgenoteerde betaaldienstverlener ging wel een groter nettoverlies in de boeken.

Per 31 december hadden meer dan 45.000 mensen een account op het Ease2pay-platform aangemaakt, tegen 30.000 eind 2018. Mede daardoor dikte de omzet aan van 117.000 euro tot 178.000 euro. Het bedrijfsverlies (ebitda) is opgelopen tot 730.000 euro. Onder de streep kwam de onderneming uiteindelijk 919.000 euro tekort, waar een jaar eerder nog een nettoverlies van 875.000 euro in de boeken ging.

Ease2pay stelde de publicatie van zijn jaarverslag onlangs nog uit vanwege de coronacrisis. Het bedrijf heeft ook al aangegeven dat de gevolgen van de virusuitbraak een impact zullen hebben op de prognoses en daarmee op de bereidheid van externe partijen en de kapitaalmarkt om de onderneming te financieren. Er bestaan daarom significante onzekerheden en is het voorlopig nog niet goed mogelijk om in te schatten wat de invloed en gevolgen zullen zijn.

Door de introductie van nieuwe betaalwijzen voor tanken en parkeren in de Rabo Wallet-app is in het tweede halfjaar van 2019 het aantal betaaltransacties gestegen. Ook in de eerste twee maanden van 2020 was er sprake van een stevige groei van aantal betaaltransacties ten opzichte van het jaar ervoor. Door de maatregelen tegen het coronavirus in maart zag Ease2pay een sterke daling van het aantal betaaltransacties. Met de toename van het autogebruik eind april is het aantal betaaltransacties weer groeiende, zei de onderneming begin deze maand.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ease2pay N.V.

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ease2pay N.V. 2,340 17:35
-0,050
-2,09%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare