Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Adidas rekent op verlies in tweede kwartaal

HERZOGENAURACH (AFN/BLOOMBERG) - Sportmerk Adidas verwacht in het tweede kwartaal een verlies in de boeken te zetten. De verkopen van het Duitse bedrijf zijn als het gevolg van de coronacrisis ingezakt nu ruim twee derde van de winkels van Adidas dicht blijven. De onderneming rekent dan ook op een omzetdaling van 40 procent.

In het eerste kwartaal was er ook een omzetdaling, en wel met 19 procent op jaarbasis. Adidas verkocht voor een kleine 4,8 miljard euro aan sportartikelen. In de regio Groot China werd 800 miljoen euro minder omgezet dan normaal, onder meer omdat Adidas meer goederen terugnam van winkels om zo de voorraden beperkt te houden.

De winst daalde in het eerste kwartaal met liefst 97 procent. Die bedroeg 20 miljoen euro, waarmee nog net zwarte cijfers werden geschreven. Vorig jaar boekte Adidas in de eerste drie maanden van het jaar nog een winst van 631 miljoen euro.

Een verwachting voor het hele jaar kan Adidas niet geven. Daarvoor zijn de ontwikkelingen rond het coronavirus nog te onzeker.

Lees over dit aandeel ook

  1. Adidas verhoogt outlook
  2. Slotcall: chippers redden de meubelen en Ebusco en Airbus maken een sliding

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
adidas AG kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Vanceden 27 april 2020 10:34
    Als een bedrijf als Adidas een aantal kwartalen een lage omzet heeft en daarbij verlieslatend is, dan heeft het bedrijf toch echt in het verleden geen buffer opgebouwd ondanks de gigantische winsten.Maar goed, weer een paar tientjes op de verkoopprijs van de Adidas schoenen e.d. verzacht het leed weer een beetje. Al vind ik ze dan wel veel te duur worden.
  2. forum rang 6 'belegger'' 27 april 2020 12:46
    @ BIUSEE, technisch gezien haal je de balans en winst & verliesrekening door elkaar maar verder ben ik het wel met je eens.

    Recent hebben zij voor EUR 3 miljard aan leningen afgesloten. Hiervan komt slechts EUR 0.6 miljard van commerciële banken en de resterende EUR 2.4 miljard van een ontwikkelingsbank. En dat voor een schoenenwinkel annex kledingzaak. De relatie met het belang voor de rest van de economie ontgaat mij. Voor dat geld kunnen heel wat MKB bedrijven worden geholpen die ook sportkleding kunnen (laten) maken en verkopen. Daarbij komt dat Adidas zo snel mogelijk weer de aandeelhouders wil belonen, met andere woorden zij zijn nog steeds niet van plan om een buffer op te bouwen.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.