Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
VEB wil opheldering over weerbaarheid BAM

VEB wil opheldering over weerbaarheid BAM

AMSTERDAM (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wil van bouwer BAM in aanloop naar de aandeelhoudersvergadering op 15 april weten in hoeverre het bedrijf is toegerust om de huidige coronacrisis te doorstaan. De VEB wijst op de tegenvallende resultaten vorig jaar en de lage buffers, waarmee BAM volgens de beleggersvereniging de crisis al niet te best inging.

Volgens de VEB reden te meer voor de onderneming om aandeelhouders te informeren over de eigen vermogenspositie, het beschikbare kapitaal en de instroom van orders. De VEB wijst onder meer op het buffervermogen van BAM dat eind vorig jaar op 16,5 procent lag. "Een cijfer dat in het algemeen als laag wordt beschouwd. Voor het bouwbedrijf ligt dit bovendien op een vijfjaars dieptepunt", zo klinkt het.

Ook heeft de VEB aan BAM gevraagd of het bestuur voldoende kan beschikken over bankgaranties en kredietverzekeringslimieten. "Als de ruimte onder die faciliteiten minder wordt, kan dat het bedrijf behoorlijk hinderen bij de dagelijkse werkzaamheden", aldus de VEB.

Lees over dit aandeel ook

  1. Nieuwe operationeel directeur BAM Nederland
  2. BAM groeit door, maar de FIOD houdt het maar al te graag spannend

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. GJF1959 14 april 2020 16:16
    Zittende aandeelhouders weten dat het krapjes is allemaal. Opdrachtgevers van BAM kunnen bang worden voor continuïteit. Hierdoor minder opdrachten etc etc. Neerwaartse spiraal komt onnodig op gang. Het is overal in de bouwsector kommer en kwel,maar als je er 1 negatief bevraagd dan heeft die ene er extra veel last van.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.