Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoop op biljoenensteun zet Wall Street flink hoger

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met afgemeten winsten gesloten. De hoop dat het aanstaande Amerikaanse noodsteunpakket van 2 biljoen dollar de economische pijn van de coronapandemie kan verzachten had de overhand. Tegelijkertijd verwerkten beleggers een explosieve stijging van het aantal uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex eindigde 6,4 procent de plus op 22.552,17 punten. De S&P 500 klom 6,2 procent tot 2630,07 punten, waarmee de breed samengestelde graadmeter voor het eerst sinds februari drie dagen op rij is gestegen. Technologiebeurs Nasdaq won 5,6 procent tot 7797,54 punten.

Een kleine 3,3 miljoen Amerikanen klopten bij de overheid aan voor een uitkering, haast elf keer zo veel als een week eerder. Toch heerste op de handelsvloeren vooral optimisme over de effecten van het noodsteunpakket dat door het Congres wordt geloodst. Daar komt bovenop dat de Federal Reserve volgens centralebankpresident Jerome Powell nog genoeg slagkracht heeft om de economie te ondersteunen tijdens de pandemie.

Banken

Die geruststellende woorden zorgden voor winsten bij grote Amerikaanse banken. Citigroup, Morgan Stanley, Wells Fargo en Goldman Sachs wonnen tot 9,9 procent.

Boeing werd bijna 14 procent meer waard. De vliegtuigbouwer en zijn toeleveranciers zijn naar verluidt dichter bij een akkoord over steun vanuit de federale overheid ter waarde van 60 miljard dollar.

Ford Motor

Ook Ford Motor (plus 2,7 procent) kon op belangstelling rekenen. Ford meldde te mikken op heropening van zijn Noord-Amerikaanse fabrieken vanaf 6 april. Tegelijkertijd kreeg de automaker een afwaardering van zijn kredietwaardigheid door Standard & Poor's.

De euro was 1,1048 dollar waard, tegenover 1,1024 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 5,6 procent goedkoper op 23,12 dollar. Brentolie kostte 2,3 procent minder op 26,77 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

40 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 26 maart 2020 21:49
  Ook tijdens de vorige burst was er een opleving op de markten.
  Bang de boot te missen wint het dan tijdelijk van de realiteit.

  Kijk, heel simpel, nog een spurt omhoog naar bijvoorbeeld 560 zou betekenen met al deze ellende dat de beurs 10% onder de high staat.

  Ik sluit niks uit maar volgens mij is ongeveer 80% van alle bedrijven en zelfs AH philips en vele anderen bezig met extra liquiditeiten binnen te halen.....

  Als die bedrijven al extra ophalen...
 2. Pavlov44 26 maart 2020 22:51
  quote:

  Cavemenneke schreef op 26 maart 2020 22:20:

  usa nu het land met de meeste besmettingen, meer dan china en italie, en over 10 dagen gaat daar weer alles normaal functioneren...zucht, goede nacht
  De beurs gelooft Trump al 3 jaar op z'n blauwe ogen en doet dat nu ook weer. De rally is 2+4 trillion plus het feit dat Trump op 12 April alles weer opengooit.

  De cijfers in de USA zijn echt griezelig, waar er eergisteren en gisteren nog 10 en 12 duizend besmettingen bijkwamen zijn dat er vandaag waarschijnlijk 20-25000. Ik heb eerder uitgerekend 1.6 miljoen besmettingen met pasen maar dat was met een verdubbelingstijd van 3.

  Bij een verdubbelingstijd van 2 dagen zoals de cijfers van vandaag aangeven zijn er met pasen meer dan 10 miljoen (!!!) besmettingen. Er gebeurt in de USA afgezien van NYC, Seattle, New Orleans en een paar grote steden bijna helemaal niks qua maatregelen.

  Er komt een moment waarop de beurzen ook realiseren dat 12 April volstrekt onhaalbaar is en dan komt er alsnog een klap naar beneden, of dat lager wordt dan de huidige bodem geen idee, maar op dit moment is men de griezelige versnelling van de besmettingsgraad compleet uit het oog verloren zoveel is zeker
40 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links