Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Positief begin Damrak door hoop op steun'

'Positief begin Damrak door hoop op steun'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs opent dinsdag waarschijnlijk met winst. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachting hoger beginnen na de verliesbeurt een dag eerder. Beleggers lijken toch moed te putten uit het omvangrijke steunpakket dat de Amerikaanse Federal Reserve maandag al ontvouwde en de forse steunmaatregelen van de Duitse overheid. Ook wordt gehoopt dat het noodpakket van ruim 1 biljoen dollar van de Amerikaanse regering ondanks een nieuwe afwijzing uiteindelijk toch zal worden goedgekeurd door de Senaat.

De Democraten en Republikeinen in de Amerikaanse Senaat wisten maandag opnieuw geen akkoord te bereiken over het stimuleringspakket voor de coronacrisis. De Democraten blijven dwarsliggen omdat het plan volgens hen te weinig financiële hulp voor medisch personeel en ziekenhuizen omvat. De plannen, die de overheid in totaal zo'n 2000 miljard dollar kosten, zouden te veel gericht zijn op het helpen van bedrijven.

In Europa zijn de EU-ministers van Financiën akkoord met het voorstel van Brussel om de begrotingsregels in verband met de coronacrisis tijdelijk los te laten. Hierdoor hebben lidstaten meer ruimte om te doen wat nodig is om de zware economische klap te verzachten. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vreest dat de pandemie een recessie zal veroorzaken die minstens zo erg is als tijdens de wereldwijde financiële crisis van 2008 of erger. Maar de organisatie verwacht in 2021 weer herstel.

Unibail-Rodamsco-Westfield

Op het Damrak heeft Unibail-Rodamco-Westfield zijn financiële verwachtingen voor 2020 overboord gegooid vanwege de coronacrisis. Ook keert het winkelvastgoedfonds zijn slotdividend over 2019 niet uit. Het bedrijf kan voorlopig niet inschatten wat de duur, ernst en gevolgen zijn van de pandemie. Het aandeel noteert dinsdag ex dividend.

Maaltijdbestelbedrijf Thuisbezorgd.nl liet weten zijn eigen bezorgdienst Scoober versneld uit te breiden naar extra steden in Nederland. Het onderdeel van Just Eat Takeaway wil vanwege de coronacrisis gesloten restaurants in staat stellen om ook over te gaan op bezorging van maaltijden, zonder dat ze daarvoor zelf bezorgers in dienst hoeven te nemen.

Rood

De Europese beurzen sloten maandag in het rood na een schommelende sessie. De AEX-index daalde 1,9 procent tot 423,72 punten en de MidKap verloor 2,7 procent tot 581,11 punten. Frankfurt, Parijs en Londen zakten tot 4,3 procent. Ook Wall Street verloor terrein. De Dow-Jonesindex eindigde 3 procent lager op 18.591,93 punten. De brede S&P 500 zakte 2,9 procent en techbeurs Nasdaq verloor 0,3 procent.

De euro was 1,0852 dollar waard, tegen 1,0729 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 4,5 procent duurder op 24,40 dollar. Brentolie steeg 4,1 procent in prijs tot 28,13 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:50 AEX nipt lager gesloten, ondanks flinke koerssprong Philips
  2. 11:37 Philips aanjager groene AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

38 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 suskewiet 24 maart 2020 09:00
    Vergeet het dividend en loonopslag maar .
    Als de bedrijven kunnen overeind blijven en een heropstart maken is het voornaamste
    Er komt een medicatie begin April vermoed men en dan zijn er meerdere zware gevallen die het overleven .
    Hopelijk een kantelpunt .
    En dan maar testen en testen
38 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

882,27 18:05
-0,36 -0,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links