Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Britse economie toont krimp in november

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse economie heeft in november krimp laten zien in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Britse statistiekbureau bekend. De economie kromp met 0,3 procent op maandbasis, na een bijgestelde plus van 0,1 procent in oktober.

Economen hadden in doorsnee een onveranderd groeitempo voorspeld. Met name in de Britse industrie gingen de zaken minder, en in mindere mate in de omvangrijke dienstensector in het land. In de bouw steeg de productie juist wel.

Volgens de onderzoekers waren bedrijven voorzichtig in aanloop naar de Britse parlementsverkiezingen van december, die ruimschoots werden gewonnen door de Conservatieven van premier Boris Johnson. Door de klinkende overwinning van Johnson lijkt het ondernemersvertrouwen nu weer aan te trekken.

Het tegenvallende cijfer kan de Bank of England (BoE) mogelijk sterker overtuigen later deze maand de rente te verlagen. Beleidsmaker Gertjan Vlieghe van de Bank of England (BoE) zei tegen zakenkrant Financial Times dat hij voor een renteverlaging zal stemmen als er geen tekenen van economische vooruitgang zijn sinds de verkiezingen van half december. BoE-baas Mark Carney en beleidsmaker Silvana Tenreyo kwamen eerder met soortgelijke conclusies. De volgende rentevergadering van de BoE is op 30 januari.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links