Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Afwachtende stemming op beurzen

Afwachtende stemming op beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag een gemengd beeld zien, waarbij de koersuitslagen beperkt bleven. Beleggers waren vooral in afwachting van de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die donderdag worden hervat. Volgens mediaberichten zou Peking echter minder bereid zijn om een brede handelsdeal te sluiten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,3 procent in de plus op 566,48 punten. De MidKap won ook 0,3 procent, tot 813,77 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs verloren tot 0,2 procent.

De Chinese toponderhandelaar en vicepremier Liu He reist deze week naar Washington voor handelsgesprekken. Volgens persbureau Bloomberg zou hij echter geen afspraken willen maken over hervorming van het Chinese industriële beleid of het aanpakken van Chinese staatsbedrijven.

Ter Beke

Koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak was tankopslagbedrijf Vopak met een winst van 1,1 procent. Grootste daler was maaltijdbestelsite Takeaway met een verlies van 1,5 procent. In de MidKap stond luchtvaartcombinatie Air France-KLM bovenaan met een plus van 2 procent. Beursintermediair Flow Traders sloot de rij met een min van 1,5 procent.

In Brussel raakte Ter Beke 12,5 procent kwijt. Het Belgische vleesverwerkende bedrijf heeft een winstwaarschuwing gegeven vanwege van de listeriabesmetting bij de Nederlandse dochter Offerman. Vrijdag werd de handel in het aandeel stilgelegd na een koersval van bijna 9 procent.

Koersen

Osram Licht zakte ruim 4 procent in Frankfurt. Het bod van sensormaker AMS (min 4,2 procent) op de Duitse verlichtingsproducent heeft niet genoeg aandeelhouders over de streep getrokken. Het aandeel van de London Stock Exchange (LSE) bleef vlak. De Hongkongse beursuitbater Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEX) overweegt een hoger bod uit te brengen op zijn Londense branchegenoot. HSBC daalde 0,6 procent. De Britse bank gaat naar verluidt mogelijk zo'n 10.000 banen schrappen.

De euro noteerde op 1,0969 dollar, tegen 1,0975 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent meer op 53,06 dollar. Brentolie klom 0,2 procent in prijs tot 58,51 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links