Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Technologiebedrijf CM.com naar beurs Amsterdam

Technologiebedrijf CM.com naar beurs Amsterdam

AMSTERDAM (AFN) - Technologiebedrijf CM.com gaat naar de beurs in Amsterdam. Het bedrijf dat nu nog in handen is van oprichters Jeroen van Glabbeek en Gilbert Gooijers wil dat de notering in de "komende weken" een feit wordt.

Het in 1999 opgerichte bedrijf heeft tot nu toe nooit investeringen van buitenaf gehad, zegt topman en mede-oprichter Van Glabbeek. "Maar we zien nu zoveel kansen en groeimogelijkheden, dat dit een goed moment was." CM.com koos daarbij voor de beurs en niet voor geld van een investeerder. "We denken graag op de lange termijn."

Voor de beursgang keek het techbedrijf behalve naar Amsterdam ook naar bijvoorbeeld de New Yorkse Nasdaq. "Maar Amsterdam sprak ons meer aan. En Amerikaanse beleggers weten de weg naar Europa goed te vinden voor beleggingen." Ondanks de recente volatiliteit op de beurzen, denkt Van Glabbeek toch dat dit het juiste moment is voor zijn bedrijf om het beursdebuut te maken. "In gesprekken met potentiële investeerders is het ons duidelijk geworden dat er veel vraag is naar goede aandelen, naar tech en naar groeiende bedrijven."

'Voorop blijven lopen'

CM.com verzorgt voor bedrijven de communicatie met hun klanten via berichtendiensten als SMS, WhatsApp en Apple-dienst iMessage. Daarbij levert het bedrijf ook betaaldiensten. "Er zijn maar een handvol bedrijven die al die diensten leveren. We willen voorop blijven lopen."

Met de beursgang wil CM.com ongeveer 100 miljoen euro ophalen met nieuwe aandelen. Met dat geld wil het Bredase bedrijf investeren in verdere groei en de ontwikkeling van nieuwe producten. Ook wil CM.com de schulden van ongeveer 20 miljoen euro aflossen.

Twee miljard berichten

Naast de uitgifte van nieuwe aandelen, maken de twee oprichters mogelijk een deel van hun belang te gelde. Zowel Van Glabbeek als operationeel directeur Gooijers wil wel een "aanzienlijk belang" in het door hen opgerichte bedrijf houden.

Vorig jaar gingen er bijna twee miljard berichten over het platform van CM.com. De onderneming heeft klanten als IKEA, Thuisbezorgd en Albert Heijn. De jaaromzet bedroeg vorig jaar 84,6 miljoen euro, de operationele winst kwam uit 797.000 euro.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links