Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Licht hogere opening op Wall Street'

'Licht hogere opening op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken dinsdag hoger te beginnen, na de aardige winsten die maandag op de koersenborden werden gezet. De aandacht van beleggers op Wall Street blijft voor een groot deel uitgaan naar de ontwikkelingen rond de Chinees-Amerikaanse handelsvete.

De handel op Wall Street kreeg maandag steun van de meer gematigde toon van president Donald Trump met betrekking tot de handelsstrijd met China, wat zorgde voor enige opluchting onder beleggers. Voor het weekend bezigde Trump nog dreigende taal in de richting van Peking, wat tot dieprode borden op Wall Street leidde.

Bij de bedrijven is er aandacht voor Johnson & Johnson (J&J). Een rechter in Oklahoma heeft bepaald dat J&J een boete moet betalen van 572 miljoen dollar omdat het medisch concern medeverantwoordelijk is voor de opiatencrisis in de Verenigde Staten. Dat bedrag is fors lager dan de eis van ruim 17 miljard dollar van de openbaar aanklager van Oklahoma. Beleggers lijken opgelucht en het aandeel J&J staat een hogere opening te wachten. J&J gaat wel in beroep tegen de boete.

Papa John's

Ook pizzaketen Papa John's kan op belangstelling rekenen. Het bedrijf heeft president Rob Lynch van broodjesketen Arby's benoemd tot nieuwe bestuursvoorzitter en opvolger van topman Steve Ritchie. Papa John's heeft te maken met de activistische investeerder Starboard Value die aandringt op veranderingen bij de pizzaketen. Vorig jaar trad oprichter John Schnatter nog af bij Papa John's na een racismeschandaal.

Aan het cijferfront werden resultaten gemeld van bijvoorbeeld vrouwenmodeverkoper J. Jill en levensmiddelenproducent J.M. Smucker.

Macro-economisch

Op macro-economisch gebied zijn er onder meer gegevens over de huizenprijzen in grote Amerikaanse steden en komt onderzoeksbureau Conference Board met cijfers over het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

De Dow-Jonesindex sloot maandag 1,1 procent hoger op 25.898,83 punten. De brede S&P 500 klom 1,1 procent tot 2878,38 punten en techgraadmeter Nasdaq won 1,3 procent tot 7853,73 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links