Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Twijfel over Chinese toenadering tot Trump

Twijfel over Chinese toenadering tot Trump

BIARRTIZ (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het is onduidelijk of Chinese onderhandelaars in de afgelopen dagen met vertegenwoordigers in de Verenigde Staten hebben gesproken om de vastgelopen handelsgesprekken vlot te trekken. De Amerikaanse president Donald Trump zei eerder op de dag dat Peking contact heeft opgenomen met de VS met de mededeling dat het land weer wil praten.

De opmerkingen van Trump leidden maandag tot opluchting op de financiële markten, nadat opmerkingen over strengere importheffingen voor het weekend juist voor rode koersenborden zorgden. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken kon niet bevestigen dat het telefoontje waarnaar Trump verwees heeft plaatsgevonden.

Hu Xijin, hoofdredacteur van de Engelstalige Chinese krant China Global Times, twitterde op basis van bronnen dat er de afgelopen dagen geen telefonische gesprekken zijn geweest. De voorman van de krant, die gelieerd is aan de Communistische Partij, stelde dat er alleen "technisch overleg" heeft plaatsgevonden, maar dat zou weinig op het lijf hebben. "China heeft zijn standpunten niet gewijzigd. China gaat niet door de knieën."

G7

Trump sprak bij de G7-top in Frankrijk van "significante gesprekken". "Ik denk dat we een deal zullen sluiten." Trump prees ook zijn Chinese collega Xi Jinping, die hij een "groot leider" noemde. Gevraagd naar een eventueel uitstel van verdere tarieven op Chinese producten zei Trump later dat "alles mogelijk is".

Voor het weekend kondigde Trump in een reeks tweets een verdere verhoging van de importtarieven aan. Trump deed dat uit woede op de door China aangekondigde importheffingen. Trump liet tevens weten dat Amerikaanse bedrijven maar beter op zoek kunnen gaan naar alternatieven voor productie in China.

De-escalatie

De Chinese toponderhandelaar Liu He, tevens vice-premier, riep eerder op tot een de-escalatie van de spanningen. "We zijn bereid het probleem op te lossen door middel van overleg en samenwerking", aldus Liu. Een handelsoorlog is volgens hem in niemands voordeel.

Economen waarschuwen op hun beurt dat uit de maatregelen over en weer een wereldwijde recessie zou kunnen voortvloeien.

Reacties

101 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Beursgeslagen 26 augustus 2019 09:34
  quote:

  luuk4 schreef op 26 augustus 2019 09:24:


  Trump gaat winnen wat een held. Bow to the Master


  Winnen? Als je enig historisch besef hebt zou je weten wat het Chines gezegde: "jullie hebben horloges maar wij hebben tijd" betekent. De Chinezen hebben al millenia lang geduld en wachten op het juiste moment. Dat werkt alleen in een systeem a la China. De Amerikanen willen instantane oplossingen en "winst" bij gebrek waaraan ze nerveus worden en agressief. Kansloos tegen China.
 2. forum rang 6 Jopie1962 26 augustus 2019 09:34
  "Trump liet tevens weten dat Amerikaanse bedrijven maar beter op zoek kunnen gaan naar alternatieven voor productie in China.
  De uitlatingen van de president over China schoten bij het Amerikaanse bedrijfsleven in het verkeerde keelgat."

  Valt me tegen van het bedrijfsleven dat deze niet doorziet dat dit een opmerking gericht aan China is. Natuurlijk weet Trump óók wel dat de bedrijven niet zomaar gaan verplaatsen. Trump hoopt dat China hier bang voor is.
 3. forum rang 6 het zwaard 26 augustus 2019 09:42
  Er komt helemaal geen deal met de Chinezen, dat weet Trump maar al te best.
  Misschien wel met zijn opvolger(als die er komt) Intussen zweten de Chinezen hun schade wel uit tot de volgende President is verkozen in de VS. Jan Modaal in de VS zal meer moeten zweten dan zijn Chinese collega. Vermits de Chinezen hun goedkope producten over gans de wereld wel kunnen slijten, Amerika kan dit niet wegens te duur.
101 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links