Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Adyen koploper in groene AEX

Adyen koploper in groene AEX

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging dinsdag licht vooruit. Elders in Europa was sprake van een gemend beeld. De aandacht van beleggers gaat nog altijd uit naar de ontwikkelingen aan het handelsfront tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak profiteerde betaalbedrijf Adyen van overnamenieuws in de sector.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent hoger op 550,32 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 753,25 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt en Parijs zakten een fractie. In Londen keerden beleggers terug na een lang weekeinde en dikte de FTSE 0,3 procent aan.

Adyen was de sterkste stijger bij de hoofdfondsen op het Damrak met een plus van bijna 2 procent. Volgens persbureau Bloomberg neemt de Amerikaanse betalingsdienstverlener Global Payments zijn branchegenoot Total System Services over. Eerder bleek al dat de twee in gesprek waren over een mogelijk samengaan. De deal heeft naar verluidt een waarde van 21,5 miljard dollar. Verzekeraar Aegon stond onderaan met een verlies van 0,8 procent.

Vivendi

Renault daalde in Parijs 0,1 procent, na een koerssprong van ruim 12 procent een dag eerder. De Franse autobouwer neemt naar verwachting volgende week een beslissing over het fusievoorstel van zijn Italiaanse-Amerikaanse branchegenoot Fiat Chrysler. Fiat Chrysler, dat een dag eerder bijna 9 procent won, steeg 0,9 procent in Milaan.

Vivendi klom 1 procent. Het Franse media- en telecombedrijf heeft een overeenkomst gesloten over de aankoop van betaal-tv uitbater M7 Group, dat onder meer eigenaar is van het de Nederlandse aanbieder van satelliettelevisie Canal Digital. De Fransen betalen iets meer dan 1 miljard euro voor M7 aan investeerder Astorg.

SAS

In Stockholm zakte SAS ruim 4 procent na een handelsupdate. De Scandinavische luchtvaartmaatschappij voelt de recente stakingen door personeel duidelijk in haar portemonnee en verlaagde de verwachtingen voor het hele jaar.

De euro was 1,1180 dollar waard tegen 1,1194 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent op 58,93 dollar. Brentolie daalde 0,2 procent in prijs tot 69,94 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 29 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 29 apr AEX nipt lager gesloten, ondanks flinke koerssprong Philips

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

882,27 29 apr
-0,36 -0,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links