Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Damrak gesloten voor Dag van de Arbeid

Damrak gesloten voor Dag van de Arbeid

AMSTERDAM (AFN) - Op de Amsterdamse beurs wordt woensdag niet gehandeld vanwege de viering van de Dag van de Arbeid. Ook de beurzen in onder meer Parijs, Brussel en Frankfurt zijn gesloten. In Londen, en later op de dag in New York, wordt wel gehandeld.

De AEX-index sloot dinsdag 0,6 procent hoger op 571,60 punten. De MidKap zakte 0,5 procent tot 816,28 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen 0,1 procent, Londen verloor 0,3 procent. Philips was voor de tweede dag op rij de sterkste stijger bij de hoofdfondsen op de aandelenbeurs van Amsterdam. Beter dan verwachte kwartaalresultaten van het zorgtechnologieconcern gaven het aandeel maandag al een impuls. Dat effect leek een dag later nog na te ebben.

Op Wall Street verloor Google-moeder Alphabet tientallen miljarden dollars aan beurswaarde. Beleggers zetten het aandeel fors lager nadat de techreus met tegenvallende cijfers op de proppen kwam. Naast cijfers van Alphabet reageerden beleggers in New York ook op een grote stroom resultaten van andere bedrijven. De Dow-Jonesindex sloot de sessie uiteindelijk 0,2 procent hoger op 26.592,91 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 2945,83 punten en technologiegraadmeter Nasdaq speelde 0,7 procent kwijt tot 8107,77 punten.

Woensdag is Wall Street wel open. Er staan onder meer een banenrapport van loonstrookverwerker ADP en een rentebesluit van de Federal Reserve op de rol. Enkele bedrijven openen de boeken en beleggers verwerken de resultaten van Apple.

Lees over dit aandeel ook

  1. 01 mei Geen handel in Amsterdam
  2. 30 apr Beursupdate: AEX op Wall Street

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

878,83 30 apr
-3,44 -0,39%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links