Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hogere kerstverkoop moederbedrijf Primark

LONDEN (AFN) - Het Britse AB Foods, het moederbedrijf van Primark, heeft in de kerstperiode zijn verkopen opgevoerd. De groepsomzet in het op 5 januari afgesloten kwartaal ging op jaarbasis met 2 procent omhoog, op basis van constante wisselkoersen. Dat meldde AB Foods in een handelsbericht, zonder concrete cijfers te noemen.

Bij Primark nam de omzet met 4 procent toe, met een stijging van de winst. Op de Britse thuismarkt steeg de omzet met 1 procent. In de eurozone was dat 5 procent, met een goede gang van zaken in Frankrijk, België en Italië. Verder trok de verkoop in Spanje aan, maar was er zwakte te zien in Duitsland. Er werd geen melding gemaakt over de Nederlandse activiteiten.

AB Foods breidde zijn winkelbestand verder uit tot 364 vestigingen. Er kwamen winkels bij in Spanje, Frankrijk en Duitsland. De verwachtingen voor het gehele boekjaar werden gehandhaafd.

Financieel topman John Bason benadrukte in een toelichting dat een no-dealbrexit eind maart ,,roekeloos'' zou zijn voor Groot-Brittannië. Hij wees er daarbij op dat de voedselvoorziening in het land erg afhankelijk is van een goed werkend en open grenssysteem.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links