Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Baas geplaagd nutsbedrijf PG&E stapt op

SAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Elektriciteitsbedrijf PG&E, wiens apparatuur mogelijk de bosbranden eind vorig jaar in Californië veroorzaakte, moet op zoek naar een nieuwe baas. De huidige topvrouw Geisha Williams heeft haar ontslag ingediend. Ze gaf geen reden voor haar vertrek. Ondertussen is het bedrijf een faillissementsprocedure begonnen.

Williams stond sinds maart 2017 aan het roer van PG&E. De laatste maanden bleken catastrofaal voor de onderneming. In de nasleep van de bosbranden, de dodelijkste ooit in de staat Californië, verdampte twee derde van de beurswaarde van PG&E.

Het bedrijf zei eerder ,,aanzienlijke verplichtingen" te vrezen als inderdaad blijkt dat zijn apparatuur de oorzaak is geweest van de bosbranden. Daar wordt momenteel onderzoek naar gedaan. Volgens onderzoek kan de schade oplopen tot wel 30 miljard dollar. De problemen zijn daarmee grotere dan het bedrijf aankan.

Een faillissement van het elektriciteitsbedrijf lijkt aanstaande. Het bedrijf is inmiddels een zogeheten Chapter 11-faillissementsprocedure gestart. Een eerste stap bij een dergelijke beschermingsconstructie tegen schuldeisers is het inlichten van het personeel. Dat moet volgens de regels vijftien dagen voorafgaand aan de ingangsdatum.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links