Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
'Verhoging rendementsdoel door ING boven verwachting'
Beeld: ABM Financial News

'Verhoging rendementsdoel door ING boven verwachting'

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft een hoger dan verwacht rendementsdoel gesteld van 14 procent voor 2027, wat de belangrijkste focus zal zijn van de beleggersdag vandaag. Dat stelde Kepler Cheuvreux maandag in een rapport in reactie op de nieuwe financiële doelstellingen die de bank presenteerde.

ING verwacht tot 2027 de marges te kunnen verhogen met een samengestelde jaarlijkse inkomstengroei van 4 tot 5 procent, tegenover een kostengroei van 3 tot 4 procent. De impliciete winst, voor voorzieningen voor oninbare leningen, is daarmee 2 tot 12 procent hoger dan de consensusverwachting, volgens analist Benoit Pétrarque van Kepler Cheuvreux.

ING verwacht dat de fee-inkomsten tussen 2024 en 2027 met 1 miljard euro zullen stijgen, wat overeenkomt met een samengestelde groei van 9 procent per jaar. Dat is zeer positief voor de waarde van het aandeel, aldus Pétrarque.

Handhaving van de doelstelling van 12,5 procent kapitaalbuffer per eind 2025, betekent dat er in 2025 voor tenminste 5 miljard euro aan aandelen zal worden ingekocht. En ook dat is zeer positief volgens Kepler.

Het aandeel ING noteerde maandag 3,1 procent hoger op 15,81 euro. Pétrarque rekende ook op meer dan 3 procent koerswinst, met ruimte voor extra koerswinst na de verkoopgolf van vorige week. Kepler herhaalde maandag het koopadvies voor ING met een koersdoel van 21,00 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. Beursblik: UBS blijft positief over ING
 2. Glasheldere, haalbare ambities van ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING kopen verkopen

71% zegt kopen

7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. treasury t 17 juni 2024 10:49
  iNG dient ' niet voldoende renderende acquisities' af te stoten ipv trachten meer efficiency te bereiken. .

  Voor investmentbanbking is dit bedrijf niet goed geëquipeerd .Is professie voor Goldman Sachs/JP Morgan CHASE etc.

  Ruime rentemarge slechts te danken aan Klaas Knot en collegae die 'toestaan' dat de spaarder niet de rente vergoed krijgt die past bij het huidige renteniveau.

  Banken in Nederland fungeren als een semi-overheid.Immers voeren vele taken uit die m i onder de verantwoordelijkheid van de overheid dienen te worden gerangschikt.Voor deze controles worden kosten in rekening gebracht als een indirecte belasting inning....(KYC /compliance ETC).

  Als je in banken wil tinvesteren doe dit in US banken als JP Morgan/Citi Bank etc

  Een bank als ING is geen wereldspeler . Is regionale bank met goed ontwikkeld direct backing platform in verschillende landen.

  Laat het aan de asnalisten over of het aandeel koopwaardig is.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.