Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
ING mikt op fors hoger rendement

ING mikt op fors hoger rendement

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft zijn financiële doelstellingen verhoogd en mikt voor de komende jaren op een inkomensgroei van 4 tot 5 procent en een rendement op het eigen vermogen van 14 procent. Dat maakte de bank maandag bekend, voorafgaand aan een beleggersdag later vanmiddag in Londen.

De nieuwe financiële doelstellingen "tonen structureel verbeterde winstgevendheid en een aanhoudend aantrekkelijk rendement voor aandeelhouders", stelde de bank. In de nieuwe fase van de strategie richt de bank zich op "de beste Europese bank zijn, door de groei te versnellen, de impact te vergroten, en waarde te leveren."

In de periode van 2024 tot en met 2027 wil ING er jaarlijks een miljoen mobiele primaire klanten bij krijgen. De totale inkomsten zouden met 4 tot 5 procent per jaar moeten groeien en de fee-inkomsten zouden in 2027 moeten stijgen tot 5 miljard euro.

De kostenratio wil ING naar een niveau van 52 tot 54 procent brengen en het rendement op eigen vermogen moet naar 14 procent.

Met de laatste doelstelling, voor het rendement, verrast de bank: analisten van UBS en JPMorgan stelden vooraf voorzichtig te hopen op een verhoging van deze doelstelling van 12 naar 13 procent. Dat daar ruimte lag, was wel duidelijk: met name de Belgische bank en de zakenbank trekken het rendement nu nog omlaag, stelden de analisten, zelfs met zo'n 5 procentpunt.

De ambities voor de kostenratio liggen juist iets lager dan de 50 tot 52 procent waar UBS op rekende.

ING herhaalde maandag de doelstelling van een kapitaalbuffer van ongeveer 12,5 procent per eind 2025. Deze doelstelling zal periodiek worden geëvalueerd, tegen de achtergrond van de minimumeisen die dan gelden. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: UBS blijft positief over ING
  2. Glasheldere, haalbare ambities van ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING kopen verkopen

77% zegt kopen

22 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.