Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Takeaway uitblinker op lager Damrak

Takeaway uitblinker op lager Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Takeway.com schoot vrijdag op het Damrak omhoog, na een grote overname van de maaltijdbestelsite in Duitsland. Het algehele beurssentiment bleef verder negatief. In Amsterdam en elders in Europa gingen de meeste beursgraadmeters omlaag, na de nieuwe verliesbeurt op Wall Street.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,9 procent in de min op 481,43 punten. De MidKap steeg 0,3 procent tot 637,30 punten. De hoofdindices in Frankfurt en Parijs daalden tot 0,6 procent. Londen zakte een fractie.

Takeaway.com dikte 26,5 procent aan bij de middelgrote bedrijven. Het Nederlandse maaltijdbestelbedrijf koopt de Duitse maaltijdbezorgdiensten Lieferheld, Pizza.de en foodora van zijn Duitse branchegenoot Delivery Hero voor 930 miljoen euro in contanten en aandelen. Delivery Hero krijgt door de deal een belang van circa 18 procent in Takeaway en krijgt het recht om een onafhankelijke commissaris te benoemen bij zijn concurrent.

Takeaway

Het aandeel Delivery Hero werd ruim 15 procent meer waard in Frankfurt na de deal met Takeaway. Beide bedrijven lieten de grootste koersstijging ooit zien. De Britse branchegenoot Just Eat klom 5,7 procent in Londen.

Wereldhave was de grootste daler in de MidKap met een min van 3,7 procent na een adviesverlaging. Boskalis daalde 1,5 procent. De baggeraar en maritiem dienstverlener koopt de Duitse onderzeekabelactiviteiten van de Franse technisch dienstverlener Spie (plus 3,3 procent). Een overnamebedrag werd niet gegeven. Aperam zakte 1,7 procent. De roestvrijstaalmaker zet de overname van VDM Metals niet door.

Galapagos

In de AEX was biotechnologiebedrijf Galapagos de hekkensluiter met een verlies van 3,6 procent. Verlichtingsconcern Signify voerde de schaarse stijgers aan met een winst van 1,1 procent.

In Kopenhagen zakte Danske Bank ruim 3 procent na een nieuwe winstwaarschuwing. De door een groot witwasschandaal in opspraak geraakte Deense bank zegt last te hebben van moeilijke omstandigheden op de financiële markten.

De euro was 1,1465 dollar waard, tegen 1,1416 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent meer op 46,30 dollar. Brentolie steeg 0,7 procent in prijs tot 54,71 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 01 mei Geen handel in Amsterdam
  2. 30 apr Beursupdate: AEX op Wall Street

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 suskewiet 21 december 2018 10:24
    Waar stopt de daling ;een goede vraag .
    Nu kan het nog wel wat verder dalen ( 450).
    Normaal is het niet .
    De bedrijven maken nog genoeg winst .
    Maar al het negatieve over da markt en computer systemen die aan mekaar gelinkt zijn (flitshandel) kijken of houden geen rekening met economie .
    Een systeem dat zelfs de economie kan ontwrichten .
    Waar is de tijd van vroeger waar het nog een normale handel was ?
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

878,83 30 apr
-3,44 -0,39%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links