Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Handelsspanning loopt op op Wall Street'

'Handelsspanning loopt op op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York duiken donderdag naar verwachting flink in het rood. De arrestatie in Canada van de financieel directeur van het Chinese telecomconcern Huawei wakkert de angst voor een verdere escalatie van de handelsoorlog aan. Ook de energiesector weet de aandacht op zich gericht door de sterk gedaalde olieprijzen.

Justitie in Canada pakte Meng Wanzhou, een van de vice-voorzitters van Huawei en de dochter van oprichter Ren Zhengfei, op. Ze dreigt te worden uitgeleverd aan de VS waar het bedrijf wordt verdacht van het schenden van de Amerikaanse sancties tegen Iran. Op de beurzen in het Verre Oosten leidde de arrestatie van Meng al tot forse verliezen onder de chipbedrijven en andere toeleveranciers van het niet-beursgenoteerde Huawei. Ook in Europa stond de chipsector onder druk.

Beleggers zijn verder in afwachting van de uitkomsten van een vergadering van oliekartel OPEC. Tijdens het overleg worden naar verwachting afspraken gemaakt over het inperken van de olieproductie. Berichten over minder dan de verwachte bevriezing zetten olieprijzen onder druk. Een definitieve beslissing over ingrepen volgt op het moment dat bekend is in hoeverre partner Rusland ook bereid is mee te doen.

Drukte

Wall Street verwerkt verder het Beige Book van de Federal Reserve dat woensdag uitkwam. Toen waren de beurzen gesloten vanwege een nationale dag van rouw voor de overleden oud-president George H. W. Bush. Het rapport geeft inzage geeft in de economische activiteit in de VS. Volgens het Beige Book blijft de economie in de meeste regio's van de Verenigde Staten groeien. Het gebrek aan gekwalificeerd personeel heeft wel een remmend effect.

De macro-agenda is donderdag goedgevuld. Door de onverwachte midweekse handelsonderbreking zijn verschillende macro-economische publicaties verplaatst. Donderdag verwerken beleggers onder meer het banenrapport van loonstrookverwerker ADP. Verder zijn er data over uitkeringsaanvragen, fabrieksorders, bedrijvigheid in de dienstensector en de handelsbalans. Bedrijven als supermarktconcern Kroger en groothandelsbedrijf Costco gaven inzage in de resultaten

Dinsdag beleefden de Amerikaanse aandelenbeurzen een bloedrode dag, door aanwakkerende zorgen over de economische omstandigheden. De Dow-Jonesindex sloot met een verlies van 3,1 procent tot 25.027,07 punten. De S&P 500 eindigde 3,2 procent lager op 2700,06 punten en techgraadmeter Nasdaq verloor 3,8 procent tot 7158,43 punten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Ger1948 6 december 2018 15:52
  Het zijn de computer gestuurde programma's die de beurzen doen dalen. Kleine kettingreactie. Rustig blijven. De wereld vergaat echt niet. Realiteitszin komt vanzelf terug. Enkele maanden geleden riepen diverse goeroes dat de AEX snel door de 600 punten zou gaan. Nu roepen ze massaal dat het einde der tijden nabij is. Kom op zeg: de wereldhandel gaat gewoon door met af en toe haperingen. En als het inderdaad slechter wordt, dan gaan b.v. de huizenprijzen ook op de schop en komen veel nieuwkomers op de huizenmarkt echt in de problemen. Ook deze storm waait wel weer over.
 2. [verwijderd] 7 december 2018 04:00
  quote:

  Crossfire schreef op 6 december 2018 15:38:


  Trumo kom binnen 90 dagen wel met iets positiefs om de beurzen omhoog te krikken denk ik  De Chinezen komen uiteindelijk wel over de brug , nu ze bergen met onverkochte producten hebben verzameld.
  Zij zijn nog bezig de drol door te slikken die Trump hen bereid heeft, dat kost tijd
10 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NY-DJ-Industrial Avg 0,00 nov '18
0,00
0,00%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare