Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

OESO verwacht zwakkere groei wereldeconomie

PARIJS (AFN/RTR) - De wereldeconomie zal volgend jaar minder sterk groeien dan eerder gedacht, mede onder druk van de toenemende handelsspanningen. Dat schrijft de Organisatie voor Economische Ontwikkeling en Samenwerking (OESO) in een rapport.

Volgens de OESO zal de groei van de mondiale economie in 2019 uitkomen op 3,5 procent, van een eerder voorspelde 3,7 procent. Voor 2020 wordt ook een groei van 3,5 procent voorzien. De OESO stelt dat de handel en investeringen afzwakken door de importheffingen die wereldwijd zijn ingesteld. Verder hebben opkomende markten te maken met een uitstroom van kapitaal door de stijgende Amerikaanse rente, waardoor de munteenheden van die opkomende landen verzwakken. Het gaat bijvoorbeeld om Brazilië, Rusland, Turkije en Zuid-Afrika.

Wat betreft de grote economieën liet de OESO zijn verwachtingen voor de groei van de Verenigde Staten onveranderd. Voor China wordt een tragere groei voorspeld. De economie van de eurozone groeit volgend jaar naar verwachting met 1,8 procent en met 1,6 procent in 2020, aldus de denktank.

Handelsoorlog

De OESO waarschuwt wel dat als de handelsoorlog tussen de VS en China verder escaleert met nog meer importheffingen, dit serieuze negatieve gevolgen kan hebben voor de wereldeconomie. De organisatie roept beleidsmakers dan ook op het vertrouwen te herstellen in de regels rond internationale handel en samen te werken. Volgens de OESO zijn de risico's op het moment groot genoeg om aan de alarmbel te trekken en moet worden voorbereid op eventuele turbulentie in de toekomst.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Thorgall 21 november 2018 13:53
    nietszeggend dit. Laten we even teruggaan naar 2007 en wat de OESO toen voorspelde aan groei voor 2008. Ik geloof dat ze er achteraf zo'n 6 procent naast zaten.

    Duur betaalde politiek getinte hobbyisten die leuk wat lijntjes doortrekken met hier en daar een correctie. Allemaal gebaseerd op het verleden.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links