Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amazon en Nike in schijnwerpers Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag in het rood vanwege zorgen over de problemen in opkomende markten. Maandag was Wall Street dicht vanwege Labor Day. De aandacht van beleggers ging onder meer uit naar Amazon dat de grens van 1000 miljard dollar aan beurswaarde doorbrak en Nike vanwege een omstreden reclamedeal.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,3 procent lager op 25.895 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent tot 2891 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,4 procent tot 8074 punten.

Techbedrijf Amazon (plus 1,3 procent) brak tijdens de handel kortstondig door de grens van een biljoen dollar aan beurswaarde. Na Apple is Amazon de tweede onderneming die deze grens heeft doorbroken. De iPhonemaker was vorige maand de eerste Amerikaanse beursgenoteerde onderneming die deze mijlpaal bereikte.

Reclamecampagne

Sportmerk Nike verloor 2,7 procent. Nike heeft American Footballspeler Colin Kaepernick gestrikt voor een nieuwe reclamecampagne. De voormalige quarterback van de San Francisco 49ers was in 2016 de eerste speler die knielde en zijn vuist omhoog stak tijdens het Amerikaanse volkslied. Dat protest tegen buitensporig politiegeweld tegen zwarte Amerikanen kreeg veel navolging, tot groot ongenoegen van president Donald Trump. Ook veel Amerikanen kunnen de keuze van Nike niet waarderen.

Tesla daalde 3,5 procent. Zakenbank Goldman Sachs hervat het volgen van de maker van elektrische auto's met een verkoopadvies. Facebook ging 2,7 procent omlaag na een adviesverlaging door beleggingsadviseur MoffettNathanson.

Branchegenoot

Oliedienstverlener Transocean (min 6,2 procent) maakte bekend zijn branchegenoot Ocean Rig in te lijven. Met de overname is een bedrag gemoeid van 2,7 miljard dollar inclusief schuld en zal worden voldaan in contanten en aandelen.

Daarnaast werden gegevens gemeld over de Amerikaanse industrie. Volgens marktonderzoeker ISM liet de industriële bedrijvigheid in de Verenigde Staten in augustus de sterkste groei zien in veertien jaar.

De euro was 1,1578 dollar waard, tegen 1,1567 dollar bij het slot van de handel in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent duurder op 70,11 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,4 procent tot 78,45 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Amazon.com
Nike
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Amazon.com 29 apr
    180,960
    +0,75% +1,340
  2. Nike 29 apr
    94,060
    0,00% 0,000
  3. 0,00
    0,00% 0,00

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links