Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VolkerWessels behoedzamer met grote projecten

VolkerWessels behoedzamer met grote projecten

AMERSFOORT (AFN) - Bouwbedrijf VolkerWessels wordt selectiever met het meedingen naar grote infrastructurele projecten. Volgens de bouwer zijn de kosten die doorgaans worden gemaakt voor de aanbesteding bijzonder hoog en zijn contractvoorwaarden vaak ongunstig. Zeker als je na de inspanningen achter het net vist. Het gaat daarbij om projecten van meer dan 150 miljoen euro.

Met name zogeheten DBFM-contracten, waarbij de bouwer ontwerpt, bouwt, financiert en onderhoudt, vergen volgen topman Jan de Ruiter van VolkerWessels een uitgebreide voorbereiding waarmee de nodige kosten zijn gemoeid. ,,Als je dan circa één op de drie contracten binnensleept, moet je als bedrijf goed nagaan voor welke projecten je de kosten wilt maken." Eerder liet de top van branchegenoot BAM zich ook al kritisch uit over deze gang van zaken. VolkerWessels blijft volgens hemwel meedingen naar dergelijke projecten.

De verklaring van VolkerWessels kwam in het kielzog van de jaarcijfers. Het lukte de onderneming 2017 af te sluiten met meer winst op een hogere omzet. De opbrengsten van de bouwer kwamen uit op 5,7 miljard euro, hetgeen een stijging betekende met 4,1 procent. Vooral de Nederlandse bouwsector bracht meer geld in het laatje, geholpen door de aantrekkende markt. Dit gold ook voor de tak die zich bezighoudt met energie en telecom.

Miljoenenstrop

De winst uit voortgezette activiteiten steeg met 38 procent tot 142 miljoen euro. Het resultaat van de bouwer werd gedrukt door de miljoenenstrop op het sluizenproject in IJmuiden. Volgens topman Jan de Ruiter was de divisie infra, ondanks de voorziening van 67,5 miljoen euro, nog altijd winstgevend.

De Ruiter benadrukte dat er in IJmuiden nog twee jaar moet worden gebouwd. De extra kosten zoals die nu bekend zijn voor het sluisproject zijn in zijn geheel opgenomen in de cijfers over 2017. Voor dit jaar voorziet het bedrijf een verdere verbetering van de resultaten ten opzichte van afgelopen jaar.

Verder wil het bedrijf Frank Verhoeven benoemen als commissaris. Het bestuur wordt uitgebreid met Alan Robertson, die aan het roer staat van de Britse tak van VolkerWessels.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links