Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Topman Deutsche Börse weg vanwege onrust

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De topman van Deutsche Börse, Carsten Kengeter, vertrekt eind dit jaar. De in opspraak geraakte bestuursvoorzitter heeft zijn ontslagbrief ingediend omdat hij niet wil dat de beursuitbater de dupe wordt van het voortslepende onderzoek naar zijn integriteit en vermeende handel met voorkennis.

Kengeter kocht in december 2015 voor 4,5 miljoen euro aandelen in zijn eigen bedrijf. Kort daarna werd bekend dat Deutsche Börse fusiegesprekken voerde met branchegenoot London Stock Exchange, een deal die overigens uiteindelijk zou stranden op Brusselse mededingingsbezwaren.

De topman en Deutsche Börse hebben altijd ontkend dat hij fout zat. Onlangs stemde het bedrijf wel in met een schikking van 10,5 miljoen euro, plus een boete voor Kengeter van een half miljoen, om de zaak af te sluiten. Een Duitse rechter weigerde echter in te stemmen met die deal.

Grote druk

Vanuit de aandeelhouders van Deutsche Börse werd de laatste tijd grote druk uitgeoefend om Kengeter tot aftreden te bewegen. Wie hem gaat opvolgen, is nog niet bekend.

Het moederbedrijf van de beurs in Frankfurt waarschuwde verder dat het waarschijnlijk zijn financiële doelstelingen voor dit jaar niet gaat halen. Dat is volgens financieel directeur Gregor Pottmeyer te wijten aan ongunstige marktomstandigheden, die wel van voorbijgaande aard zijn. Voor 2018 en 2019 wordt wel tussen de 10 en 15 procent winstgroei voorzien.

Deutsche Börse zag afgelopen kwartaal de omzet met 3 procent oplopen tot ruim 576 miljoen euro. De winst voor eenmalige posten ging met 4 procent omhoog naar 198 miljoen euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DEUTSCHE BOERSE NA O.N.

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

DEUTSCHE BOERSE AG 141,050 30 jul
-1,200
-0,84%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links