Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ahold Delhaize blikvanger in positieve AEX

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn woensdag met winsten de handel uitgegaan. Daarmee herstelden de graadmeters van de stevige verliezen van een dag eerder. Beleggers schoven zorgen over Noord-Korea wat aan de kant. Op het Damrak stond verzekeringsconcern ASR in de schijnwerpers na cijfers. Verder sprong de koerswinst van zwaargewicht Ahold Delhaize in het oog.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot met een winst van 0,6 procent op 513,01 punten. De MidKap dikte 1 procent aan tot 774,97 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt gingen tot 0,5 procent vooruit.

Ahold Delhaize, waar de laatste tijd veel om te doen is geweest door reuring in de Amerikaanse supermarktsector, was de sterkste stijger in de AEX met een winst van 3,2 procent. Mogelijk speelde de waardedaling van de euro hierin een rol. Tankopslagbedrijf Vopak was veruit de grootste daler met een verlies van 1,5 procent, na een adviesverlaging door Jefferies.

ASR

ASR klom bij de middelgrote fondsen 1,2 procent. De verzekeraar boekte meer winst in de eerste jaarhelft dankzij een toegenomen verkoop van schadeverzekeringen. Ook werden er betrekkelijk weinig schades uitgekeerd door de milde winter. De terugkoop van eigen aandelen ter waarde van 100 miljoen euro, die ASR overweegt, viel eveneens in de smaak.

Sterkste stijger bij de middelgrote bedrijven was evenwel PostNL, met een winst van 4,7 procent. Financieel dienstverlener Intertrust verloor 1,3 procent en stond daarmee onderaan de lijst.

Euro

Bij de kleinere bedrijven daalde Beter Bed 3,3 procent. De beddenverkoper zag de winst in de eerste jaarhelft dalen, maar is optimistischer geworden over de rest van het jaar. Wel stond de netto kaspositie van het bedrijf onder druk.

In Frankfurt kreeg RTL Group er dik 2 procent bij. Het Duitse mediabedrijf presteerde in de eerste jaarhelft beter dan analisten hadden verwacht. De winstgevendheid van RTL Nederland bleef echter fors onder druk staan door de krimpende advertentiemarkt.

De euro viel weer wat terug na de sterke opmars op dinsdag en was 1,1916 dollar waard, tegen 1,2034 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent meer op 46,67 dollar. Brentolie werd 0,4 procent goedkoper op 51,77 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Ahold Delhaize

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 29 apr
    882,27
    -0,04% -0,36
  2. 28,110
    +0,39% +0,110

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links