Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Voorzichtig begin beurshandel op Damrak'

'Voorzichtig begin beurshandel op Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs begint woensdag waarschijnlijk nipt hoger. De andere belangrijke Europese beursgraadmeters zullen waarschijnlijk ook zonder grote koersuitslagen openen. Beleggers lijken wat gas terug te nemen na de sterke koerswinsten een dag eerder.

De markten zullen mogelijk ook reageren op het dreigement van de Amerikaanse president Donald Trump om de overheid plat te leggen als het Congres niet instemt met de financiering van de muur langs de grens met Mexico. Trump zei tijdens zijn bezoek aan de staat Arizona ook dat het Noord-Amerikaanse Vrijhandelsovereenkomst (NAFTA) waarschijnlijk zal worden beëindigd.

Op het Damrak staat AkzoNobel in de schijnwerpers. Volgens De Telegraaf is de chemietak van het concern in het vizier van vijf private equity-partijen. De fondsen CVC en KKR die samen optreden en het Amerikaanse Apollo worden als meest serieuze kandidaten gezien. De overige namen zijn Axalta, Blackstone en Advent. Akzo wil zijn chemiedivisie afstoten om extra waarde te creëren voor aandeelhouders.

Arcadis

Advies- en ingenieursbureau Arcadis kondigde aan een klus te hebben binnengehaald in de Amerikaanse stad Norfolk. Met de opdracht is een bedrag van van 11,6 miljoen dollar, zo'n 9,9 miljoen euro, gemoeid.

Indexsamensteller Stoxx meldde daarnaast dat de aandelen van verzekeraar ASR en luchtvaartconcern Air France-KLM per 18 september worden opgenomen in de Stoxx Europe 600 Index.

Euro

De Europese beurzen gingen dinsdag hoger de handel uit. De AEX-index klom 1 procent tot 521,87 punten en de MidKap steeg 0,8 procent tot 793,64 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs klommen tot 1,4 procent.

Ook Wall Street kende een positieve handelsdag. De Dow-Jonesindex sloot 0,9 procent hoger op 21.899,89 punten. De brede S&P 500 won 1 procent en technologiegraadmeter Nasdaq steeg 1,4 procent.

De euro was 1,1756 dollar waard, tegen 1,1766 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent minder op 47,68 dollar. Brentolie werd ook 0,4 procent goedkoper op 51,68 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 29 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 29 apr AEX nipt lager gesloten, ondanks flinke koerssprong Philips

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 augustus 2017 08:35
    quote:

    mok schreef op 23 augustus 2017 08:25:

    Zijn we inmiddels wel aan gewend toch? Met gestrekt been er in, maar vervolgens gebeurd er niets. Onderhandelingstactiek van een lompe ondernemer.
    Heeft wel wat kleine succesjes geboekt in z'n leven. Wat huisjes/gebouwtjes hier en daar. Wat geld. En ach, politiek een hele serie tegenkandidaten verslagen, intern en extern. Lompe vent ja.
  2. [verwijderd] 23 augustus 2017 08:44
    Zo gaat dat , er worden weer wat fondsen omhoog gepraat om winsten te nemen en fondsen op de short list gezet om winst , zo gaan de heren op en neer , fondsen waar geen nieuws over is gaan maar short , heerlijk toch zo'n gemanipuleer .
    De financiële wereld , toch gewoon hetzelfde als de politieke wereld
  3. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 23 augustus 2017 08:57
    quote:

    Belske schreef op 23 augustus 2017 08:44:

    Zo gaat dat , er worden weer wat fondsen omhoog gepraat om winsten te nemen en fondsen op de short list gezet om winst , zo gaan de heren op en neer , fondsen waar geen nieuws over is gaan maar short , heerlijk toch zo'n gemanipuleer .
    De financiële wereld , toch gewoon hetzelfde als de politieke wereld
    "That's Life.. " zou Franky gezongen hebben

    youtu.be/KIiUqfxFttM?t=16
  4. down 23 augustus 2017 09:41
    het is woensdag en gehaktdag daldag en winstnemingen dag zoals gewoonlijk de aex zal op het einde van de dag toch weer in twijfel zijn of deze de opmars heeft voortgezet maar boven de 525 wordt al een hele klus Er zijn fondsen die moedwillig weer inleveren door shorters en andere bange schijters die eieren voor hun geld kiezen en niet in de gaten hebebn dat deze ook besmet nog steeds zijn!?
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

882,27 29 apr
-0,36 -0,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links