Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VEB vindt nog veel onduidelijk bij Value8

AMSTERDAM (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) vindt nog steeds veel onduidelijk aan de boeken van Value8. In een bericht op de eigen site vraagt de beleggersclub zich onder meer af wat precies de achtergrond is van de verpanding van beleggingen aan Rabobank.

De VEB baseert zich op het voorlopige jaarverslag over 2016 dat Value8 onlangs publiceerde. Daaruit blijkt dat Rabobank expliciet zekerheden heeft verkregen in ruil voor financiering. Er is voor 9,3 miljoen euro aan beleggingen verpand aan de bank. In het jaarverslag over 2015 stond volgens de VEB nog niets van een dergelijke verpanding vermeld.

Banken vragen doorgaans om extra onderpand als ze het risico op krediet hoog inschatten. Meer zekerheden voor de bank holt de positie van aandeelhouders echter uit, benadrukt de belangenbehartiger.

Alarmbellen

Verder ontbreekt bij Value8 nog steeds een goedkeurende verklaring van de accountant. ,,Als een externe cijfercontroleur geen goedkeurende verklaring geeft of weigert zijn vertrouwen uit te spreken in het voortbestaan van de onderneming, dan gaan de alarmbellen af bij aandeelhouders'', aldus de VEB, die ook nog wil weten waarom de kosten van de boekencontrole flink hoger uitvallen dan een jaar eerder.

Value8-topman Peter Paul de Vries laat in een reactie weten dat de verpanding al jaren plaatsvindt. ,,Er is niets nieuws onder de zon'', zo benadrukt hij. In het nieuwe jaarverslag wordt hier alleen uitgebreider op ingegaan, wat voorheen niet het geval was. De Vries, die vroeger zelf aan het hoofd stond van de VEB, zegt daarbij wel te snappen dat het jaarverslag er door die extra informatie voor particuliere beleggers niet bepaald duidelijker op is geworden.

De baas van de beursgenoteerde investeringsmaatschappij stelt het verder ,,vervelend'' te vinden dat de goedkeurende verklaring van de accountant nog niet binnen is. Hij herhaalt daarbij dat dit komt omdat de accountant wil wachten op de uitkomsten van een onderzoek naar mogelijke integriteitsproblemen bij dochterbedrijf BK. ,,Op dit moment kan ik er ook niks aan doen'', aldus De Vries.

Lees over dit aandeel ook

  1. 27 mrt Intrinsieke waarde Value8 opnieuw gestegen
  2. 27 mrt Intrinsieke waarde Value8 stijgt verder

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Value8

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Ronald Engels 9 juni 2017 00:43
    Persoonlijk blijf ik vertrouwen hebben in Peter Paul de Vries. Het probleem is meer goede duidelijke communicatie met de Media.
    Ook Jaap van Duijn, commissaris en aandeelhouder Value 8, ex Robeco heeft mijn volle vertrouwen. Denk erover als de accountants verklaring bekent is om meer aandelen Value 8 bij te komen.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links