Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Arbeidsmarkt trekt verder aan

DEN HAAG (AFN) - Het aantal banen van werknemers en zelfstandigen is in het afgelopen kwartaal met 38.000 toegenomen. Dat bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Vooral uitzendwerk zat in de lift. Het aantal zelfstandigen nam juist af.

De werkloosheid zakte van 6,5 naar 6,3 procent. Het aantal vacatures steeg met 5000 terwijl het aantal werklozen met 16.000 daalde. Volgens het CBS is er nu negen kwartalen achtereen sprake van banengroei. Sinds het eerste kwartaal van 2014 nam het aantal banen met 230.000 toe.

Het afgelopen kwartaal steeg het aantal banen van werknemers met 45.000. Het aantal banen van zelfstandigen nam met 7000 af tot ruim 2 miljoen. Daarmee is in Nederland één op de vijf werknemers eigen baas.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. kabalebo 12 augustus 2016 10:25
    ...."terwijl het aantal werklozen met 16.000 daalde."

    En als je nu het aantal doorwerkenden, die dus later met pensioen gaan, van de 16.000 aftrekt ? Dan lijkt me dat er duidelijk een toename is van het aantal werklozen. En dan hebben we het nog niet over het aantal binnengekomen migranten.

    Statistieken......ja, interpreteren kun je naar eigen hand zetten. Of moet er een bepaald positief beeld worden geschetst ?
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links