Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street met verlies richting lang weekend

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de handelssessie in het rood. Aanvankelijk stonden er nog bescheiden winsten op de koersenborden na een rapport over de arbeidsmarkt dat de nodige plussen en minnen bevatte. Gaandeweg richtten beleggers hun blik op het Griekse referendum aanstaande zondag.

De Dow-Jonesindex koerste 0,4 procent lager op 17.696 punten en de S&P 500 daalde 0,3 procent tot 2071 punten. De Nasdaq moest 0,4 procent terug tot 4991 punten. Volgens handelaren bouwden beleggers hun posities af met het oog op het lange weekend, waarin dus ook het Griekse referendum valt. Vrijdag is Wall Street gesloten ter compensatie van de viering van Onafhankelijkheidsdag (Fourth of July) op zaterdag.

Het Amerikaanse ministerie van Arbeid maakte een uur voor de opening van Wall Street bekend dat er in juni per saldo 223.000 banen zijn gecreëerd in de VS. Dat waren er 10.000 minder dan voorspeld en 31.000 minder dan in mei. Een eerste schatting wees nog op 280.000 nieuwe arbeidsplaatsen in mei, maar dat werd herzien tot 254.000.

Werklozen

Het percentage werklozen op de beroepsbevolking daalde tot 5,3 procent, het laagste niveau in zeven jaar. Volgens het ministerie was die daling echter vooral te danken aan een geslonken beroepsbevolking. De participatiegraad, ofwel het aantal mensen dat een baan heeft of zoekt, daalde tot 62,6 procent. Dat is het laagste niveau sinds oktober 1977.

Bankaandelen behoorden tot de sterkste dalers, evenals chemiebedrijven. Bank of America, Citigroup, JPMorgan en Wells Fargo stonden tot 1,6 procent lager. Chemiereus DuPont verloor 2,1 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links