Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Banengroei in VS zwakt af

WASHINGTON (AFN) - De werkgelegenheid in de Amerikaanse economie is vorige maand minder sterk gegroeid dan in mei. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag bekend.

In juni werden per saldo 223.000 nieuwe banen gecreëerd in 's werelds grootste economie. Dat waren er 10.000 minder dan economen gemiddeld voorspelden. Uit een nieuwe raming bleek verder dat er in mei 254.000 banen bijkwamen. Voor die maand werd eerder de aanwas van 280.000 arbeidsplaatsen gemeld.

De werkloosheid in de VS zakte vorige maand van 5,5 naar 5,3 procent van de beroepsbevolking. Hier werd gerekend op een afname tot 5,4 procent.

Niet alleen positief

De daling van de werkloosheid is niet alleen een positief teken. Het weerspiegelt ook de afname van het aantal mensen dat actief zoekt naar een baan. Wie geen werk heeft en er ook niet actief naar zoekt, wordt niet meegeteld in het werkloosheidscijfer. De participatiegraad, het deel van de beroepsbevolking dat echt deelneemt aan de arbeidsmarkt, zakte vorige maand naar het laagste peil sinds 1977.

Het ministerie maakte verder bekend dat het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS vorige week met 10.000 is toegenomen ten opzichte van de voorgaande week, tot 281.000. Hier werd een minieme afname voorspeld.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Twijfels 2 juli 2015 15:31
    Wat een optimisme toch aan de overkant! Zaten er 26000 banen naast in mei en nu natuurlijk ook weet veel te optimistisch geschat dat er 223000 bij zijn gekomen.

    Maar goed ze creeren wel nog wat banen, Grieken zijn einde oefening. Dus hup omhoog met de S&P500, hoop doet beleggen en risico nemen!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links