Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vivendi wil mediabedrijf Berlusconi overnemen

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse mediaconcern Vivendi overweegt een overname van zijn Italiaanse branchegenoot Mediaset, het media-imperium van de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi. Dat meldt het Franse weekblad La Lettre de l’Expansion maandag. De marktwaarde van Mediaset ligt naar verluidt rond de 6 miljard euro.

Door Mediaset over te nemen, eigent Vivendi zich onder meer de uitzendrechten van de UEFA Champions League toe in Italië.

Vivendi is eigenaar van onder meer televisiebedrijf Canal Plus en Universal Music Group (UMG), de grootste muziekmaatschappij ter wereld. Het bedrijf wil door middel van overnames marktaandeel winnen in Europa. Daarbij zoeken de Fransen nadrukkelijk naar bedrijven die synergievoordelen kunnen opleveren met bestaande activiteiten.

Mobiele telefonie

Vivendi deed vorig jaar zijn activiteiten op het gebied van mobiele telefonie in eigen land voor zo'n 17 miljard euro van de hand. De koper was het eveneens Franse kabel- en telefonieconcern Altice, dat genoteerd is aan de beurs in Amsterdam. Sindsdien richt Vivendi zich volledig op groei als leverancier van mediacontent.

Naast de overname van Mediaset zou Vivendi ook in de markt zijn voor een meerderheidsbelang in filmproducent en -distributeur EuropaCorp. Eerder werd Vivendi al gelinkt aan de overname van videowebsite Dailymotion en de Britse aanbieder van betaaltelevisie Sky.

Zowel Vivendi als Mediaset wilde niet op de meeste recente publicatie reageren.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links