Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen sluiten hoger

Europese beurzen sluiten hoger

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn woensdag met kleine winsten gesloten. Positief nieuws over de industrie in de eurozone wakkerde de investeringsdrang van beleggers enigszins aan. Een wat tegenvallend bericht over de Amerikaanse arbeidsmarkt had weinig effect op de handel.

De AEX-index sloot 0,1 procent hoger op 490,04 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 751,40 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen 0,3 tot 0,6 procent.

Uit cijfers van het Britse onderzoeksbureau Markit bleek dat de bedrijvigheid in de industrie van de eurozone in maart sterker is toegenomen dan in februari. Met name in Duitsland en Italië was de industriële groei sterker dan verwacht. In Frankrijk bleef sprake van krimp. In het Amerikaanse bedrijfsleven werden volgens een eerste schatting in maart 189.000 nieuwe banen gecreëerd. Dat waren er 36.000 minder dan verwacht.

KPN

KPN was de grootste stijger in de AEX met een winst van 2,6 procent. Het telecombedrijf heeft van toezichthouder ACM meer vrijheid gekregen om te onderhandelen met concurrenten over toegang tot zijn netwerken. Chipmachinefabrikant ASML sloot de rij met een verlies van 2,1 procent.

In de MidKap voerde postbedrijf PostNL de stijgers aan met een plus van bijna 3 procent. Internetbroker BinckBank, luchtvaartcombinatie Air France-KLM en maritiem dienstverlener SBM Offfshore volgden met winsten van circa 2 procent. Imtech stond onderaan met een min van 1,7 procent.

Euro

In Frankfurt won Daimler 0,5 procent. Het Duitse autoconcern verwacht zijn bedrijfsresultaat dit jaar met minstens 10 procent op te kunnen voeren ten opzichte van het recordjaar 2014. Daimler voelt zich in zijn verwachtingen gesterkt door een sterke start van het jaar.

De euro was 1,0770 dollar waard, tegen 1,0745 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie liep met 3,2 procent op tot 49,11 dollar. Brentolie werd bijna 3 procent duurder en kostte 56,71 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links