Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijzen maken sprong omhoog

NEW YORK (AFN) - De prijzen van ruwe olie maakten vrijdag tegen het einde van de Amerikaanse beurshandel een opmerkelijke sprong. Zowel de prijs van Amerikaanse olie als die van Brent, de maatstaf voor olie uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten, ging met rond de 7 procent omhoog.

Analisten wezen volgens zakenkrant The Wall Street Journal onder meer naar een bericht van Baker Hughes, een grote dienstverlener aan de olie- en gasindustrie. Die liet weten dat het aantal boorinstallaties in de Verenigde Staten de afgelopen week met 7 procent is afgenomen tot het laagste niveau in drie jaar.

De afname is volgens marktkenners opnieuw een teken dat de forse daling van de energieprijzen de toekomstige olieproductie zal drukken. De recente prijsdalingen zijn het gevolg van een overaanbod aan olie op de markt.

Daarnaast zou de olierally veroorzaakt worden doordat veel handelaren die gespeculeerd hebben op verdere prijsdalingen, aan het einde van de maand hun zogenoemde shortposities moeten afdekken door oliecontracten te kopen. Ook dat kan een prijsopdrijvend effect hebben.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Damokless 31 januari 2015 10:33
    Puur kwestie van shortpositie's afdekken zoals al vermeld. Kijk maar naar de prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie, gaat ook niet als een raket omhoog.

    Op www.oil-price.net/ kan je de grafiekjes van de beide soorten naast elkaar zien. Geen kopie van elkaar, maar gaan redelijk in zelfde trend.
  2. nestel 31 januari 2015 11:23
    quote:

    Who dares wins schreef op 31 januari 2015 09:50:

    Wel spijtig ik twijfelde om RDS in te slaan vrijdag na de daling van 8 procent. Vijgen na pasen zeggen ze wel eens zeker.
    ;-))

    Flink ingeslagen vrijdag namiddag , na al een paar leuke RDS dagritten gedaan te hebben.
    Mazzel. Niks meer en niks minder.
    Mosterd na de maaltijd.

    Kansen komen er nog genoeg!
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links