Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Opnieuw kleine uitslagen op Europse beurzen

Opnieuw kleine uitslagen op Europse beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag voor de derde handelsdag op rij met kleine uitslagen gesloten. Beleggers moesten het doen zonder richtinggevend macronieuws uit Europa en kregen gemengde cijfers uit de VS voorgeschoteld. In Amsterdam was bodemonderzoeker Fugro, eveneens voor de derde dag op rij, een van de sterkste dalers.

De AEX-index sloot 0,2 procent hoger op 423,97 punten, terwijl de MidKap 0,1 procent daalde tot 623,27 punten. De beurs in Frankfurt won 0,5 procent, terwijl de graadmeters in Londen en Parijs tot 0,2 procent inleverden.

Fugro (min 1,5 procent) ging gebukt onder een winstalarm van de Noorse branchegenoot Seadrill, dat in Oslo 18,3 procent kelderde. Seadrill kondigde aan het dividend op te schorten. Het bedrijf kampt met de dalende olieprijs, waardoor opdrachten van oliemaatschappijen voor eigenaren van boorplatformen uitblijven. Fugro gaf bijna een maand geleden om dezelfde reden een winstwaarschuwing.

Fugro

Fugro (min 3 procent) gaf eind oktober een winstwaarschuwing om dezelfde reden en werd daar destijds ook fors afgestraft. Sinds bekendgemaakt werd dat Boskalis een belang van 15 procent in Fugro nam, op 10 november, is het koersverloop bij de bodemonderzoeker uit Leidschendam grillig.

DSM (plus 1,9 procent) was een van de sterkste stijgers in de AEX na een adviesverhoging voor het speciaalchemiebedrijf van Goldman Sachs. Digitaal beveiligingsspecialist Gemalto volgde met een winst van 1,4 procent. Het bedrijf kreeg een opdracht voor de levering van beveiligingssoftware voor mobiele transacties in Nieuw-Zeeland.

Op de Londense beurs raakte Thomas Cook bijna 18 procent aan beurswaarde kwijt. Beleggers schrokken van het onverwachte vertrek van bestuursvoorzitter Harriet Green bij de Britse reisorganisatie.

Zalando

In Frankfurt reageerden beleggers positief op het kwartaalbericht van Zalando. Het aandeel van de Duitse webwinkel klom 16,2 procent tot 23,30 euro en oversteeg daarmee de uitgiftekoers van 21,50 euro waarvoor het eerder dit jaar naar de beurs ging.

De euro stond op 1,2508 dollar, tegen 1,2467 dollar op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent duurder op 74,16 dollar. De prijs van een vat Brentolie steeg ook 0,1 procent, tot 78,43 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links