Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'DNB eist ingreep verzekeraars'

AMSTERDAM (AFN) - De belangrijkste Nederlandse levensverzekeraars hebben een plan van aanpak moeten presenteren aan toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) hoe ze het hoofd boven water denken te houden in een snel krimpende markt. DNB komt woensdag met een verslag waaruit blijkt dat de markt voor individuele levenspolissen vrijwel helemaal dreigt te verdwijnen, aldus het Financieele Dagblad.

De markt voor individuele levenspolissen was ooit goed voor de helft van de premieomzet van de branche. De plannen van verzekeraars zijn binnen en DNB studeert erop. Mogelijk komt de toezichthouder nog voor de kerst met zijn bevindingen.

Hoewel de centrale bank volgens niet in zoveel woorden eist dat er meer mensen moeten worden ontslagen in de sector waar nu nog 52.000 mensen werken, komt het daar volgens het FD voor veel bedrijven in de praktijk wel op neer. ,,Je moet laten zien dat je de krimp bij kunt houden. Ik zeg niet hoe bedrijven dat moeten doen'', zo citeert de krant Thijs van Woerden, bij DNB directeur Toezicht verzekeraars.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links