Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groei economie VS opwaarts bijgesteld

Groei economie VS opwaarts bijgesteld

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse economie is in het derde kwartaal met 3,9 procent gegroeid in vergelijking met een jaar eerder. Dat blijkt uit een tweede raming van het Amerikaanse ministerie van Handel die dinsdag werd gepubliceerd.

Bij een eerdere raming werd nog gemeld dat de economie van de Verenigde Staten met 3,5 procent is gegroeid. Economen hadden in doorsnee verwacht dat dit cijfer zou worden bijgesteld tot 3,3 procent. In het tweede kwartaal van dit jaar liet 's werelds grootste economie nog een vooruitgang zien met 4,6 procent.

Volgens het ministerie hangt de opwaarts bijgestelde groeiraming samen met de sterkere consumentenuitgaven en bedrijfsinvesteringen. Daar staat wel tegenover dat de Amerikaanse export minder sterk steeg dan eerder werd gemeld.

Brandstofprijzen

De Amerikaanse economie heeft nu de sterkste groei in twee kwartalen op rij laten zien sinds 2003.

Amerikaanse consumenten zijn bereid meer de portemonnee te trekken dankzij de gedaalde brandstofprijzen, de aantrekkende arbeidsmarkt en het economisch herstel. De consumentenbestedingen namen afgelopen kwartaal met 2,2 procent toe. De uitgaven van Amerikaanse consumenten zijn goed voor bijna 70 procent van de economie van de VS.

ING-econoom Rob Carnell sprak in een reactie van een positieve verrassing. Volgens hem maakt de sterkere groei het makkelijker voor de Federal Reserve om volgend jaar te beginnen met het verhogen van de rente.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links