Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street opent andermaal hoger'

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen openen dinsdag waarschijnlijk hoger. Daarmee lijkt het einde van de recordreeks nog niet in zicht. Door de recordstanden van maandag zullen beleggers wel overwegen hun winsten te nemen, waardoor de opwaartse lijn misschien iets wordt afgevlakt. Beleggers verwerken daarnaast cijfers over de economische groei in de VS.

Voorbeurs werd bekend dat de Amerikaanse economie in het derde kwartaal met 3,9 procent is gegroeid in vergelijking met een jaar eerder. Bij een eerdere raming werd nog gemeld dat de economie van de VS met 3,5 procent is gegroeid. Economen hadden in doorsnee verwacht dat dit cijfer zou worden bijgesteld tot 3,3 procent.

Mogelijk geven de groeicijfers van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), waar ook de VS in participeren, richting aan de beurshandel. De gemiddelde groei in de 34 lidstaten van de OESO komt volgend jaar naar verwachting uit op 2,3 procent en in 2016 op 2,6 procent. Voor de VS voorziet de organisatie dit jaar een plus van 2,2 procent en respectievelijk 3,1 en 3,0 in de komende twee jaar.

Rente

Volgens de OESO doet de Federal Reserve (Fed), het Amerikaanse stelsel van centrale banken, er verstandig aan om de stijging van de rentetarieven te vertragen naar de tweede helft van volgend jaar. Beleidsmakers moeten daarbij flexibel omgaan met eventuele economische tegenwind. De exacte datum waarop de Fed de rente verhoogt is nog niet bekend, al werd eerder medio 2015 genoemd.

Het aandeel van juweliersketen Tiffany noteerde in de voorbeurshandel een min van 1 procent als gevolg van tegenvallende kwartaalcijfers. Met name de verkopen in Azië vielen tegen.

Campbell

Soep- en levensmiddelenleverancier Campbell Soup wist voorbeurs wel positieve resultaten te overleggen over het afgelopen kwartaal. Evengoed verlaagde het bedrijf de verwachtingen voor het hele jaar als gevolg van negatieve wisselkoerseffecten.

De Dow sloot maandag een fractie hoger op de recordstand van 17.817,90 punten. De S&P ging 0,3 procent vooruit en scherpte het record aan tot 2069,41 punten en de Nasdaq won 0,9 procent tot 4754,89 punten. De Nasdaq is nog ruim 290 punten verwijderd van de hoogste slotstand ooit: 5048,62 punten op 10 maart 2000.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links