Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Holland Colours ziet winst en omzet dalen

APELDOORN (AFN) - Holland Colours heeft zijn resultaten de afgelopen maanden zien verslechteren. Dat maakte de pigmentspecialist donderdag bekend.

Holland Colours boekte in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een omzet van 33,1 miljoen euro. Dat is 5 procent minder dan een jaar eerder. In het tweede kwartaal zakten de opbrengsten met 2 procent, na een afname met 9 procent in de eerste 3 maanden. De nettowinst nam met 14 procent af naar 1,9 miljoen euro. Die daling kwam vooral door het moeilijke eerste kwartaal, waarin de winst met circa 35 procent afnam.

De ontwikkeling van de omzet verschilde vorig kwartaal sterk van maand tot maand. Die grillige ontwikkeling weerspiegelt volgens het bedrijf de huidige omstandigheden in de belangrijkste markten en divisies. Vanwege die grilligheid en de onzekere economische omstandigheden zei Holland Colours niets over de verwachtingen voor het hele boekjaar 2014/2015.

Azië

Holland Colours zag de markt in Azië duidelijk herstellen, onder meer dankzij de presidentsverkiezingen in Indonesië. De aanloop naar die verkiezingen zorgde voor veel onzekerheid in de markt, wat slecht was voor de orders. In Europa en op de Amerikaanse markten namen de totale opbrengsten af.

De omzet uit de bouwmarkt en van het onderdeel dat siliconen maakt stabiliseerden vorig halfjaar, dankzij groei in Amerika en Azië. De omzet van Verpakkingen zakte met 9 procent, vooral door de verstorende werking van een eenmalige omzet in Amerika een jaar eerder. De Europese omzet nam op deze markt toe. Het segment Specialties vertoonde een ,,belangrijke'' omzetdaling, aldus het bedrijf.

Lees over dit aandeel ook

  1. 25 okt Lagere resultaten Holland Colours
  2. 13 jul Goedkeuring dividend Holland Colours

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Holland Colours

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Holland Colours

96,000 13:05
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links