Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Imtech kan aan schulddoel voldoen

GOUDA (AFN) - Imtech kan zijn schuldenlast dit jaar zoals beloofd met 400 miljoen euro terugdringen. Dat meldde het geplaagde installatiebedrijf donderdag.

Imtech rondde donderdag de verkoop van zijn ICT-divisie aan het Franse Vinci af. Die transactie levert het bedrijf 188 miljoen euro op. De vorige week afgeronde claimemissie bracht daarnaast een netto-opbrengst van 567 miljoen euro op.

Door de succesvolle afronding van die twee processen gaan de kosten van de financiering van Imtech omlaag. Daarnaast worden de eisen uit de bankconvenanten opgeschort tot en met het eerste kwartaal van 2016. Verder heeft het bedrijf nu een extra liquiditeitsbuffer van 100 miljoen euro. Bij de presentatie van de resultaten van het derde kwartaal, op 18 november, worden meer details verstrekt over de impact op de financiële positie van Imtech.

Imtech gaf verder aan voor 146 miljoen euro obligaties te willen inkopen, tegen een prijs van 79 procent van de uitstaande waarde. De winst van 30 miljoen euro die dat oplevert wordt in de resultaten van het vierde kwartaal opgenomen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links