Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Macintosh stelt ambitieuze doelen'

AMSTERDAM (AFN) - Macintosh heeft ambitieuze doelen gesteld voor de komende jaren. Dat concludeerden analisten van Rabobank donderdag.

Macintosh maakte eerder op de dag bekend meubelketen Kwantum op termijn te verkopen om zich geheel toe te leggen op de schoenenwinkelketens. Die moeten in 2017 een ebitmarge realiseren van minstens 6 procent, tegen 1 procent in 2013, en een jaarlijkse omzetgroei genereren van 3,5 tot 4,5 procent.

Als de doelen worden gehaald, dan zou de ebit van het onderdeel Fashion volgens de analisten in 2017 uit kunnen komen op 42 miljoen euro. Dat is aanzienlijk hoger dan het bedrag van 33 miljoen euro waar Rabo nu op rekent.

Solide positie

Volgens ING kunnen de overblijvende winkels van Fashion een solide en winstgevende positie verwerven. Kwantum zou volgens de bank nog wel eens een mooie prijs kunnen opleveren, maar waarschijnlijk pas als het herstel van de economie verder is gevorderd.

Rabo hanteert een reduce-advies voor het aandeel Macintosh, bij ING staat het bedrijf op hold. Macintosh stond donderdag rond 9.30 uur 1,9 procent in de plus op 8 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links