Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ASML omlaag op positieve beurs

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag met winst geopend. Ook de andere Europese beurzen toonden herstel na de verliesbeurt van een dag eerder. In Amsterdam ging ASML flink omlaag na de publicatie van zijn kwartaalcijfers.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in het eerste uur van de handel 0,4 procent hoger op 394,18 punten. De MidKap steeg 0,7 procent tot 645,90 punten. De hoofdindices in Parijs, Frankfurt en Londen dikten tot 1 procent aan.

De stemming op de markten werd gesteund door een meevallend groeicijfer uit China. De op één na grootste economie ter wereld groeide in het eerste kwartaal met 7,4 procent. Dat is de zwakste groei in de afgelopen zes kwartalen, maar sterker dan voorzien.

Onderaan

ASML bungelde onderaan de AEX met een verlies van 4,5 procent. De chipmachinemaker is wat voorzichtiger geworden over de verkoop van zijn machines in de komende maanden.

Ziggo, dat wordt overgenomen door Liberty Global, bracht eveneens de resultaten naar buiten. Het kabelbedrijf dook in het eerste kwartaal in de rode cijfers. De afronding van de overname door het moederbedrijf van UPC zal volgens Ziggo in het derde of vierde kwartaal plaatsvinden. Het aandeel won 0,1 procent.

Stijgers

Grootste stijgers in de AEX waren bank en verzekeraar ING en verffabrikant AkzoNobel met winsten van 1,8 procent. In de MidKap ging textielfabrikant TenCate aan kop met een plus van 3,6 procent na een grote order van het Amerikaanse leger.

Credit Suisse zakte in Zürich ruim 2 procent. De op één na grootste Zwitserse bank zag de winst in het eerste kwartaal flink dalen door tegenvallende prestaties bij zijn zakenbankdivisie. In Parijs verloor Danone 1,6 procent, de Franse levensmiddelenproducent had in het afgelopen kwartaal flink last van negatieve valuta-effecten.

De euro was 1,3829 dollar waard, nagenoeg evenveel als bij het slot van de Europese aandelenmarkten op dinsdag. De prijs voor een vat Amerikaanse olie klom 0,2 procent tot 103,92 dollar. Brentolie werd 0,1 procent goedkoper op 109,24 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr ASML verwelkomt nieuwe CEO
  2. 23 apr Advieswijziging ASML

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Schaker1905 16 april 2014 09:37
    quote:

    EmileB schreef op 16 april 2014 09:32:

    Tijdelijke schrikreactie en daardoor een mooi koopmoment. Koersdoel is 90 euro (Theodoor Gilissen), d.w.z. 50% hoger dan de koers op dit moment.
    Theodoor Gilissen? het zijn een stelletje bandieten. Ze zijn ongeloofwaardig en lullen maar wat, naar hun eigen portefeuille.

5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ASML Holding

847,700 17:35
-11,100 -1,29%
Premium

Advieswijziging ASML

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links