Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Docdata voorziet krimpende omzet

WAALWIJK (AFN) - Docdata heeft vorig jaar zijn resultaten verbeterd, maar verwacht dat de omzet dit jaar daalt. Dat meldde het e-commercebedrijf donderdag.

Docdata boekte vorig jaar een omzet van 167 miljoen euro. Dat was ruim 9 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebit) verbeterde met 4,4 miljoen euro tot 11,1 miljoen euro. De nettowinst steeg van 5,2 miljoen naar 8,7 miljoen euro.

Docdata verwacht dat de omzet dit jaar daalt door het verlies van de grootste klant. Het jaar staat daarom in het teken van het werven van nieuwe klanten, waarna er in 2015 weer sprake moet zijn van groei.

Nieuwe strategie

De omzet uit de activiteiten van Docdata steeg vorig jaar met 4 procent tot 149 miljoen euro. De opbrengsten van dochterbedrijf IAI Systems gingen met bijna 80 procent omhoog tot 17,8 miljoen euro. IAI heeft volgens het bedrijf ,,een uitstekende orderportefeuille en een gezonde pijplijn, die een prima basis vormen voor 2014 en daarna''.

Docdata presenteerde donderdag ook zijn nieuwe strategie voor de periode tot 2020. Daarbij wordt de aandacht vooral gericht op het winstgevend maken van het businessmodel en minder op exponentiële groei. Dit moet gebeuren met specifieke oplossingen voor de verschillende soorten klanten.

Bij IAI wordt gemikt op groei in de markt voor documentbeveiliging en het opbouwen van een positie in andere lasergerelateerde marktgebieden. Hierbij wil het bedrijf samenwerkingsverbanden aangaan met klanten en technologiepartners. Ook wordt gekeken naar deelnemingen in andere bedrijven.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 mrt SENS Holding kleiner in Ease2pay
  2. 13 dec Aandeelhouders Ease2pay akkoord met alle agendapunten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ease2pay N.V.

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Ease2pay N.V.

0,578 30 apr
-0,002 -0,34%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links