Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verkoop brommers en motoren daalt

AMSTERDAM (AFN) - De verkoop van gemotoriseerde tweewielers is in 2013 gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldden de brancheorganisaties Bovag en RAI Vereniging vrijdag.

De verkoop van snorfietsen daalde vorig jaar met 12,5 procent tot 45.261 stuks. Daarnaast werden 14.372 bromfietsen verkocht, bijna 16 procent minder dan in 2012. De verkoop van motorfietsen daalde met 6 procent. In 2013 werden er 9935 motoren verkocht tegen 9335 het jaar ervoor.

De daling bij snor -en bromfietsen is vooral te wijten aan ,,verzadiging’’ na de piekjaren van 2008 tot en met 2010, aldus een woordvoerder van de Bovag. Motorfietsen staan volgens hem als luxeproduct momenteel minder op het netvlies van de consumenten vanwege de crisis.

Alternatieven

Het afgelopen jaar zijn er in totaal 59.633 nieuwe brom -en snorfietsen verkocht, waarmee de verkopen op het peil lagen van voor de periode 2008 tot en met 2010. In die jaren liepen de verkopen op tot circa 100.000 stuks per jaar. Momenteel staan er 1,1 miljoen brommers en snorfietsen geregistreerd in Nederland.

Door de economische crisis zochten mensen afgelopen jaren naar goedkopere alternatieven voor de auto, gaf de woordvoerder van Bovag aan. Daarnaast is het op steeds meer plekken in binnensteden verboden om met de auto te rijden. Gemotoriseerde tweewielers bieden daarbij uitkomst, aldus de woordvoerder.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. schragie 10 januari 2014 13:25
    "Daarnaast is het op steeds meer plekken in binnensteden verboden om met de auto te rijden. Gemotoriseerde tweewielers bieden daarbij uitkomst, aldus de woordvoerder"
    Helaas komt dit de luchtkwaliteit in de binnensteden niet ten goede.
    De uitstoot van brom- en snorfietsen is vele malen erger dan de 'oude' auto die in diezelfde steden worden geweerd.
    Laat staan de onveiligheid van slingerende tweewielers overal tussendoor.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links