Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Weinig actie op Wall Street

NEW YORK (AFN) - In New York noteerden de Amerikaanse effectenbeurzen donderdag halverwege de handelsdag nog steeds rond de slotstand van woensdag. Beleggers wachten op meer signalen die de recente klim ondersteunen. Zwakke macrocijfers uit China voeden daarbij de speculatie op meer stimuleringsmaatregelen van de overheid in Beijing.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,1 procent lager op 13.167 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 1403 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,2 procent tot 3017 punten.

Uit cijfers van de Chinese overheid bleek donderdag dat de inflatie in het land vorige maand is gedaald tot het laagste niveau van de afgelopen 2,5 jaar. De dalende inflatie geeft China meer ruimte om de economische groei te stimuleren.

Uitkeringsaanvragen

Het aantal wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten is de afgelopen week licht gedaald. Ook bleek dat het Amerikaanse handelstekort in juni is afgenomen tot 42,92 miljard dollar. Hier werd gerekend op een tekort van 47,5 miljard dollar.

De Amerikaanse groothandelsverkopen in juni waren minder gunstig. Ze daalden met 1,4 procent op maandbasis, terwijl op een groei met 0,1 procent was gerekend. Daar stond tegenover dat de groothandelsvoorradenook iets daalden.

Cisco Systems

Het aandeel van de maker van netwerkapparatuur Cisco Systems steeg met 2,9 procent nadat Goldman Sachs het bedrijf toevoegde aan zijn favorietenlijst.

De euro noteerde een stand van 1,2280 dollar, ten opzichte van 1,2275 dollar rond het slot van de Europese beurzen. De prijs van Amerikaanse olie steeg met 0,3 procent tot 93,68 dollar per vat, terwijl Brentolie 0,8 procent duurder werd tot 113,08 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links