Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen vervolgen opmars

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zagen woensdagmiddag de winsten afnemen. Eerder op de dag stonden de Europese graadmeters nog duidelijk hoger. De volumes op de aandelenmarkten bleven echter laag, waardoor de koersen sneller grote schommelingen kunnen laten zien.

,,Het is een rustige markt. Het herstel op de beurzen na de goede macrocijfers op dinsdag wordt voortgezet. En ook de euro trekt weer wat aan. De omzetten blijven echter bijzonder klein'', aldus private banker AndréSirks van Theodoor Gilissen eerder op de dag.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,6 procent hoger op 303,57 punten. De MidKap-index won 0,5 procent tot 455,22 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen stegen tussen 0,2 en 0,3 procent.

ECB

De winsten op de Europese aandelenmarkten liepen even flink op nadat de Europese Centrale Bank (ECB) de resultaten van zijn liquiditeitsoperatie bekendmaakte. De ECB voerde woensdag de eerder aangekondigdeliquiditeitsoperatie uit waarbij voor het eerst 3-jarige leningen werden geveild. De banken uit de eurozone haalde bij het loket van de ECB bijna 490 miljard euro aan goedkope leningen op. Dat was veel meer dan verwacht.

De Europese bankaandelen lieten na de ECB-operatie, die gericht is op het voorkomen van een nieuwe kredietcrisis, stevige winsten zien. In Parijs klom BNP Paribas 3 procent en Deutsche Bank won in Frankfurt 3,1 procent. In Amsterdam steeg ING 2,4 procent.

KPN

KPN noteerde in de AEX onveranderd. Telecomwaakhond Opta heeft KPN per direct onder verscherpt toezicht gezet. De toezichthouder schat het risico dat het telecombedrijf de wet- en regelgeving overtreedt hoog in.KPN zegt compleet verrast te zijn door de beslissing van de Opta.

In de MidKap leverde Wavin 1,1 procent in. Mexichem wil uiterlijk 12 weken na 22 november een aanvraag tot goedkeuring van zijn biedingsbericht over een niet-bindend bod op Wavin indienen bij de Autoriteit Financiële Markten. Op 22 november liet buizenfabrikant Wavin weten een ongevraagd overnamebod te hebben ontvangen van het Mexicaanse bedrijf.

Ballast Nedam

SmallCap-fonds Ballast Nedam daalde 1,2 procent. Het bouwbedrijf schrapt begin volgend jaar 115 van de 519 banen bij de regiobedrijven van het onderdeel Infra. Het bedrijf handhaaft wel de winstverwachting voor 2011.

Advies- en ingenieursbureau Grontmij zakte 1,5 procent. Topman Harrie Noy van Arcadis liet in een interview met Reuters weten dat zijn bedrijf niet naar een overname van branchegenoot Grontmij kijkt. MidKap-fondsArcadis daalde 0,7 procent.

Valuta

In Frankfurt verloor softwaremaker SAP 3,8 procent na de teleurstellende kwartaalresultaten van de Amerikaanse concurrent Oracle.

De euro was 1,3095 dollar waard, tegen 1,3070 dollar aan het eind van de Europese beurshandel dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 97,73 dollar per vat en Brentolie werd 0,3 procent duurder.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links